Namerno se priča o dugovima Zvezde

BEOGRAD, 1. decembra 2010. (Beta) - Poslovni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Đorđe Stefanović ocenio je da se priča o dugovima tog kluba namerno plasira u javnosti pred početak prelaznog roka, kako bi se klub destabilizovao i istakao da će crveno-beli rešavati obaveze u skladu sa svojim mogućnostima.

"Vest o 'Zvezdinim dugovima' plasira se namerno pred početak prelaznog roka, kako bi se klub omeo i u tim aktivnostima. Postalo je pravilo da se pred svaku važnu utakmicu Crvene zvezde pokušava sa destabilizicijom kluba", rekao je Stefanović za klupski sajt.

Zajednica Super lige je nedavno upozorila da bi mogla da suspenduje Crvenu zvezdu zbog dugovanja prema pojedinim igračima i klubovima. Poslovni direktor Zvezde priznao je da dugovi postoje, ali da su mnogo manji nego što je naveo generalni sekretar Zajednice Super lige Miodrag Janković.

Stefanović je rekao da svi klubovi duguju, da država sa teškoćama uredno plaća svoje račune, da i najbogatiji evropski klubovi duguju stotine miliona evra, ali da njima niko ne preti, kao što ni Zvezdi niko ne sme da preti.

"Upozoravam da u ovakvoj situaciji ne treba nikome pretiti, a pogotovo ne Crvenoj zvezdi, već tražiti resenja. A na izjave da će neko Zvezdu izbaciti iz domaće lige, naša poruka je jasna – neka probaju", rekao Stefanović.

Stefanović je istakao da "nekoliko velikih španskih i francuskih klubova duguju Zvezdi oko 2,5 miliona evra" i da se u svakodnevnim kontaktima traže rešenja.

"Zapanjeni smo time da je gospodin Janković otvoreno najavio da Zvezda neće moći da se licencira za evropska takmičenja, a činjenice su sasvim drugačije. Crvena zvezda se prošle godine bez pomoći, prva od svih srpskih klubova licencirala za evropska takmičenja, što može da potvrdi Fudbalski savez Srbije", rekao je on.

Poslovni direktor Zvezde rekao je da će klub rešavati svoje obaveze u skladu sa mogućnostima.

"Nedavno smo isplatili domaćeg igrača koji je igrao u Zvezdi do 2005. godine, a zajedno sa FIFA smo našli resenje za nekoliko stranih igrača kojima se godinama dugovao novac. Nažalost, sekretar Zajednice Super lige preti, umesto da pomogne", rekao je Stefanović.

Pogledajte još