fbpx

Severina: Zdravlje, slavlje i srce lavlje!

Utorak veče. Saobraćajni kolaps u prestonici, vozila po snegu sa novobeogradske strane jedva mrdnu koji metar u pola sata, nervozni putnici gunđaju. Šta se dešava? Stiže vest – bila na Brankovom mostu lažna dojava o bombi. Informacija je samo delimično tačna jer – lokacija je pogrešna, a “bomba“ je zaista postavljena. Severina je sinoć u „Teatro baru“ u Sarajevskoj promovisala svoj novi DVD i dvostruki album „Tridesete uživo“ (zajedničko izdanje PGP RTS-a i Music Star Production-a) snimljen na prošlogodišnjem koncertu u Beogradskoj areni.

Sasvim shodno prilici, ali i prostoru, događaju su prisustvovale brojne zvezde i njeni saradnici – Goran Bregović, Tonči Huljić, Haris Džinović sa suprugom Melinom, Dragan Brajović Braja, Aleksandar Milić Mili, Tijana Dapčević... Opušteno su ćaskali i pijuckali u separeima dok je na video bimu prikazivan dokumentarni film „Kad se pretvorim u Severinu“ koji sadrži, pre svega, kadrove uoči koncerta i takođe se nalazi na ovom izdanju kao bonus disk.

Bila je postavljena i bina, međutim, zadovoljstvo da čuju Severinu na sceni, i to u sitnim satima, imali su samo oni koji su duboko zavukli ruku u džep.

Program je vodio, ko bi drugi nego Ivan Ivanović. Popularnom voditelju nije promaklo da je među prisutnima i – Boki 13.

-Nek si mi izašla odande, tamo ti nije bilo mesto definitivno – na sebi svojstven način se Makedoncu obratila zvezda Prve. Zapitao se Ivan zbog čega devojčica od 20 godina objavljuje DVD „Tridesete“ i uz to pitao publiku koji Severinin video klip je na „jutjubu“ imao 8 miliona „klikova“. Dobio je od pojedinaca tačan odgovor – spot za „Gas, gas“, a onima koji su na nešto drugo pomislili poluglasno je šapnuo – sram te bilo, to je videlo 12 miliona.

-Ivane, znaš šta treba da jedeš, ja ne želim ovakvu najavu – pecnula je za početak Severina svoju prijateljicu Natašu Bekvalac koja joj je gostovala upravo u Areni i nastavila: - To je zaista bio za mene jedan poseban događaj. Tek u tridesetim se zaista postaje žena – do tada se može zaljubiti u nekoga ali od tridesete ona zna šta je prava ljubav, oseća drugoga, razmišlja kao drugi... Ne mislim samo na muškarca već, recimo, i na prijateljice.

Severina je u godini na izmaku imala dva hit singla – „Lola“sa kompilacije „Miligram“ i festivalska balada „Nevira“.

Šta Vam je još donela 2010?:

-Donela mi je neka super putovanja. Bila sam opet u Parizu, gradu koji obožavam, pa u Barseloni, prvi put u kući Salvadora Dalija... -Pozirala sam jednom od najvećih slikara Dimitriju Popoviću, postala sam njegova Saloma. On je imao divnu izložbu u Zagrebu.

Dosta se nastupalo ?

-Bilo je baš mnogo koncerata u okviru promocije albuma „Zdravo Marijo“. To je počelo sa Beogradom i drago mi ješto je taj koncert usnimljen. Zahvaljujem se RTS-u na tome. Ima i taj dokumentarac „Kad se pretvorim u Severinu“ ali moram da kažem da mu nisam ja dala ime (smeh). To je ideja reditelja Darka Drinovca koji nam je radio video pozadinu za koncert. Sasvim slučajno je snimao to sve i u jednom trenutku rekao – imam materijal za dokumentarac.

Severina je rimovala planove za 2011:

-Zdravlje, slavlje, srce lavlje...

...i još nešto što nije moglo da uđe u stih, a to je...

-Novi album.

Biće i 2011. u njenom znaku, nema sumnje.

Tekst: Milan Ćunković
Foto: Bogdan Pedović

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.