Kristijano Borha potpisao za Zvezdu

0

BEOGRAD, 17. decembra 2010. (Beta) – Kolumbijski napadač Kristijano Borha potpisao je za Crvenu zvezdu u kojoj će igrati kao pozajmljen fudbaler brazilskog trećeligaša Kaksas de Sula.

BEOGRAD, 17. decembra 2010. (Beta) – Kolumbijski napadač Kristijano Borha potpisao je za Crvenu zvezdu u kojoj će igrati kao pozajmljen fudbaler brazilskog trećeligaša Kaksas de Sula.

“Strelac sam, brz i veoma snažan, imam dosta potencijala…U Brazilu sam igrao i klasičnog špica i drugog napadača, po boku. Mogu da igram na obe pozicije, ali više mi odgovara uloga golgetera“, rekao je 22-godišnji Borha na konferenciji za novinare na stadionu Zvezde.

“Znam dosta o Zvezdi, ona je veoma poznata u Kolumbiji. Znam da je bila svetski prvak, da je najbolja u regionu. Svestan sam veličine kluba…Dopao mi se i stadion, već na prvi pogled. Sviđa mi se i Beograd, iako je hladno“, dodao je igrač koji je po sletanju na aerodrom “Nikola Tesla” prvi put video sneg.

Ugovor o pozajmici potpisan je na “godinu plus godinu”, a Zvezda je zadržala opciju da u svakom trenutku može da otkupi Borhu, koji je proteklih šest meseci proveo u najpopularnijem klubu u Brazilu Flamengu.

Tamo je igrao i sa bivšim fudbalerom Zvezde Dejanom Petkovićem, koji mu je bio prevodilac na današnjoj konferenciji, jer su mu čelnici crveno-belih “obećali ručak”.

“Borhu su već sa 18 godina pominjali kao moguće pojačanje Internasionala, koji je te 2006. bio prvak sveta. U Flamengu je trebalo da zameni Adrijana, što nije bio lak zadatak, ali se nadam da će u Zvezdi pokazati kvalitet“, kazao je Petković.

“Dolazak Borhe, a prethodno i Evandra Goebela u Zvezdu, malo je i splet srećnih okolnosti za klub. Uspeli smo, ipak, da im objasnimo u koliko veliki klub dolaze, kao i to da će u Srbiji, gde je konkurencija mnogo manja nego u Brazilu, privući mnogo veću pažnju najvećih evropskih ekipa“, dodao je popularni Rambo.

Sportski direktor Zvezde Ivan Adžić istakao je da će Borha i Goebel na proleće ekipu crveno-belih učiniti jačom, a igru lepršavijom. Prelazni rok još nije završen, pa nisu isključeni ni novi dolasci, ali je Adžić kazao da će oni zavisiti i od odlazaka.

Borha je drugi Kolumbijac u Zvezdi posle Maurisija Moline, koji je 2007. godine igrao za beogradski klub. Novi napadač crveno-belih rekao je da zna ko je Molina, ali da ga lično ne poznaje, pošto je iz Kolumbije otišao još pre pet godina.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.