SVEČANI PRIJEM U "HAJATU": Nacionalni dan Kuvajta obeležen u Beogradu

Ambasador Kuvajta u Srbiji Jusuf Ahmad Abdulsamad organizovao je prijem u hotelu "Hajat" povodom nacionalnog dana svoje zemlje. Obraćajući se zvanicama, on je podsetio da Kuvajt obeležava 59 godina nezavisnosti i 29 godina oslobođenja, kao i 14. godišnjicu od dolaska na vlast emira šejha Sabaha al-Ahmeda al-Džabera al-Sabaha. Tom prilikom, između ostalog, poželeo je svojoj zemlji i narodu očuvanje stabilnosti, napredak, sigurnost i dalji razvoj.

On je naglasio da se ove godine navršava 56 godina od uspostavljanja bilateralnih odnosa između Kuvajta i Srbije.

- Diplomatski i politički odnosi između dve prijateljske zemlje su se tokom svih ovih godina neprekidno razvijali na svim poljima. Naši ekonomski odnosi i trgovinska razmena su napredovali, ali ipak ne oslikavaju naše ambicije. Zato radimo zajedničkim snagama da bismo ostvarili zacrtane ciljeve, od čega će obe zemlje imati koristi - naveo je Abdulsamad.

Prema njegovim rečima, Kuvajt je u koordinaciji sa ostalim zemljama članicama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija uspeo da pronađe rešenja za mnoga kompleksna pitanja sa kojima se svet trenutno suočava, kao i da doprinese sprečavanju sukoba i rešavanju konflikata na miran način.

- Moja zemlja će nastaviti svoje napore u Ujedinjenim nacijama i drugim institucijama s ciljem postizanja "preventivne diplomatije" umerenom i uravnoteženom politikom - objasnio je ambasador.

Prijemu su prisustvovali ministar Zoran Đorđević, predstavnici diplomatskog kora, ličnosti iz verskog, kulturnog i javnog života zemlje.

Izvor: Politika.rs
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još