ŠTA ŠTAMPA ŠTAMPA

BEOGRAD, 18. decembra 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje su posvetili komentarima na izveštaj izvetioca Saveta Evrope Dika Martija o trgovini organima na Kosovu i u Albaniji, izbornoj skupštini Demokratske stranke, kao i drugim ekonomskim i društvenim temama iz zemlje i sveta.

ALO - List piše o optužbama protiv kosovskog premejera u ostavci Hašima Tačija "Premijer Albanije skrivao dokaze protiv Tačija".

BLIC - "Srbija neće podići optužnicu protiv Tačija", izjava u Tužilaštvu za ratne zločine. "Terezin dolazak podelio Hrvate", o dolasku hrvatske pevačice u Beograd. "Porez veći 'samo' 60 odsto" o novom porezu na imovinu.

VEČERNJE NOVOSTI - O izveštaju izvestioca Saveta Evrope Dika Martija pod naslovom "Srbi molili za brzu smrt". "Grip stigao i do Srbije", o prvim registrovanim slučajevima gripa ove sezone.

DANAS - "Minimum iznenađenja, Jeremić ne odustaje", o izbornoj skupštini Demokratske stranke. "Tadić je dobro postupio kada je dva puta ispravljao Jeremića", izjava Ivana Vujačića, profesora ekonomskog fakulteta. O ponudi letelice iz Bavarske za Vladu Srbije: "Vlada kupuje polovan avion". "Draginovi se vozili, Ljajićevi telefonirali" o izveštaju Državne revizorske komisije.

KURIR - O navodima protiv kosovskog premijera u ostavci Hašima Tačiaj "Srbe naživo kasapili!".

PRAVDA - List piše da je Srbija među najsiromašnijim zemljama Evrope "Gladuje više od 300.000 dece". Razgovor sa tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem "Koštuničina Vlada povukla poternicu za Tačijem".

POLITIKA - "Ministri pali na troškovima za mobilni telefon", o izveštaju Državne revizorske komisije. "Brisel očekuje formiranje kosovske vlade u februaru", o tome da će dijalog Beograda i Prištine verovatno biti tek na proleće. "Crna Gora kandidat za članstvo u EU", o odobrenju datom u Uniji. List prilaže integralan tekst izveštaja Dika Martija.

PREŠ - "Evropska sramota. Država horora", o izvestaju izvestica Saveta Evrope Dika Martija o Kosovu. "U prodaji 600 opasnih igračaka" upozoravaju se roditelji. "Srbija i Hrvatska zajedno organizuju EP u fudbalu" oktriva ambasador Portugala. O izborima u Demokratskoj stranci - "Jeremić odbio da se povuče".

PREGLED - O šansi Srbije na tržištu carinske uije Rusije, Kazahstana i Belorusije "Srbija pouzdan ruski partner". O ekonomskoj saradnji sa Hravatskom "poseta hrvatske delegacije".

Pogledajte još