Bivši ministar Motaki osuđuje način svoje smene

0

TEHERAN, 19. decembra 2010. (Beta-AFP) – Bivši iranski ministar spoljnih poslova Manučer Motaki ocenio je u nedelju da je njegova nedavna smena dok je bio u zvaničnoj poseti Senegalu "uvredljiva" i protivna "islamskim pravilima".

TEHERAN, 19. decembra 2010. (Beta-AFP) – Bivši iranski ministar spoljnih poslova Manučer Motaki ocenio je u nedelju da je njegova nedavna smena dok je bio u zvaničnoj poseti Senegalu “uvredljiva” i protivna “islamskim pravilima”.

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad smenio je Motakija, koji je bio na čelu iranske diplomatije od 2005. godine, 13. decembra, i na njegovo mesto privremeno postavio šefa iranskog nuklearnog programa Alija Akbara Salehija.

Nikakvo objašnjenje nije dato za tu odluku koja je doneta u trenutku kada je Iran tek obnovio u Ženevi pregovore sa velikim silama o svom kontroverznom nuklearnom programu, posle godinu dana prekida.

“Otpustiti jednog ministra dok se nalazi na misiji je kršenje pravila islama i diplomatije, to je uvredljivo i protivno političkoj praksi”, rekao je Motaki, a prenosi novinska agencija Mehr.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.