Za Dan rukometa Srbija protiv Rusije u Pioniru

BEOGRAD, 23. decembra 2010. (Beta) - Reprezentacija Srbije u nedelju će, povodom "Dana rukometa", odigrati humanitarnu utakmicu sa selekcijom Rusije, najavili su u četvrtak organizatori.

Rukometna reprezentacija Srbije u ponedeljak je počela pripreme za Svetsko prvenstvo koje se održava od 13. do 30. januara u Švedskoj, a meč sa Rusijom biće prva provera igrača uoči šampionata.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković istakao je da će prihod od humanitarnog meča sa Rusijom ići postradalima od zemljotresa u regionu Kraljeva.

Utakmica između Srbije i Rusije odigraće se u nedelju u 20.00 u beogradskoj hali "Pionir".

Kapiten reprezentacije Srbije Mladen Bojinović naglasio je da pre svega svim igračima želi da početak Svetskog prvenstva u Švedskoj dočekaju zdravi, a da će onda moći da pokažu šta znaju na terenu.

"Šanse da se ja oporavim do šampionata su sve veće i veće. Moraću 4. januara da se vratim u Francusku da se vidi kako ligament kolena zarasta. Mislim da ću biti spreman do 13. januara", rekao je Bojinović koji se povredio dva dana pre početka priprema.

Reprezentativac Srbije Marko Vujin je takođe ocenio da samo zdravi igrači mogu da se nadaju dobrom rezultatu u Švedskoj.

Pogledajte još