EDITA ARADINOVIĆ OPTUŽUJE DOKTORA DA JE UGROZIO ŽIVOT NJENE SESTRE! Novosadski lekar poručuje: Nadam se da će se Indi što pre oporaviti!

Edita Aradinović prepričala je traumatično iskustvo sa kojim se nosi ovih dana, a u pitanju je njena sestra Indira Aradinović Indi, kojoj je u ovom momentu život ugrožen, kako je navela u svojoj objavi.

Indi se odlučila za operaciju smanjenja želuca iz estetskih razloga, kojoj se nedavno podvrgao i Darko Lazić, međutim, navodno je došlo do kompikacija, tvrdi njena mlađa sestra Edita koja za pojavu komplikacija optužuje doktora Miroslava Mišu Ilića, poznatog u medicinskim krugovima.

Edita se oglasila na svojim nalozima na društvenim mrežama i podelila sa pratiocima i fanovima kroz šta je sve prošla i prolazi njena sestra, ali i porodica.

– Ovo je sve počelo bezazleno. Otišla je zdrava na operaciju želuca (operacija je bila iz estetskih razloga), trebalo je da izađe nakon tri dana i da bude kod kuće sa svojom porodicom. I sve ovo ne bi bilo toliko dramatično da nije napolju stanje kakvo jeste. Operisao ju je doktor Miroslav Ilić, 9. marta, od kojeg ni u jednom momentu nismo imali adekvatnu pomoć i podršku. Koji je nakon nekoliko dana operacije rekao da ne zna koji je razlog njenih mučnina i konstantnog povraćanja. Ležala je u Sremskoj Kamenici 11 dana nakon operacije, sa hematomom je puštena na kućno lečenje, koje je izazvalo još mučnina, još povraćanja i povišenu temperaturu – navela je Edita i nastavila.

– Druga noć kod kuće bila je teška, nezamislivo teška. Odvela sam je u jednu privatnu kliniku u Beogradu, gde je primila infuziju da preživi noć, jer njen želudac nije mogao ni vodu da prihvati. Shvatili smo da ne možemo da je lečimo kod kuće jer dehidrira, gubi snagu i ako popije kap vode povrati želudačnu kiselinu. Dogovoreno je da joj ponovo urade gastroskopiju, da joj ubace sondu i kroz nju balon, da joj prošire želudac, jer je smatrao da se želudac zalepio za hematom.

– Kada su joj uradili gastroskopiju, videli su da sonda ne prolazi. Sledeći korak je operacija, gde su uvideli da ona ima jak upalni proces pankreasa i slezine, a da je želudac maltene uvrnut. Slezinu su joj otklonili, uradili bajpas, a želudac joj još malo "prekratili". Od tada kreće agonija. Počele su da nam stižu poruke od ljudi koje je isti doktor operisao, kako se mesecima oporavljaju, prolaze kroz isto, pa čak i da je jedan momak preminuo – navela je.

– To nas je samo još više uznemirilo! Kad god bismo pozvali doktora, bio je u strašnoj gužvi. Nikada nije pokušao da nam pruži podršku, prvenstveno mojoj majci, koja se već suočila sa gubitkom deteta, kojoj je svaka naša "prehlada" bila poput traume – napisala je Edita.

– Bila je na poluintenzivnoj nezi, ali oni više od toga nisu mogli, pa su je nakon par dana, nakon što je uspela da ustane iz kreveta i popije šoljicu supe, pustili na kućno lecenje. A to je bilo 2. aprila. Dakle, ona je skoro mesec dana bez hrane. 3. aprila, juče, temperatura je ponovo počela da raste, pluća su počela da je bole, jer je prilikom cele katastrofe dobila i vodu u plućima. Trenutno je na intenzivnoj i u ovom momentu se bore za njen život. Razmatraju o još jednoj operaciji, a nama ostaje da se molimo da se to ne desi i da se njen organizam sam uz lekove i terapiju izbori, jer je svaka operacija rizična. Još uvek nije jela. Nije se naspavala. Niko joj ne garantuje kada će biti dobro. Niko ovo nije ni očekivao. Na sve to, njeni histopatološki nalazi govore da je bila povreda pankreasa, ali ne hronična upala - rekla je pevačica i poručila:

– Poželela sam da podelim sa vama jednu od situacija kroz koju prolazi jedna obična porodica. Ako ne morate, nemojte ići "pod nož". Raspitajte se dobro gde idete, kod koga i zašto. Hvala svima na podršci, savetima! Čuvajte se, budite dobro!

Prof. dr Miroslav Miša Ilić, načelnik Odeljenja za hirurgiju jednjaka i laparoskopsku hirurgiju Klinike za grudnu hirurgiju Instituta za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici i predavač na novosadskom Medicinskom fakultetu, mnogim Novosađanima poznat je i po tome što je sve donedavno svirao harmoniku i tamburicu u popularnom bendu "Garavi sokak", a koji navodi da su optužbe pevačice neosnovane i da ne postoji osnov po kome bi on mogao biti kriv za nastale komplikacije, te da je uradio sve što je u njegovoj moći kako bi joj pomogao.

- Indira je primljena na Institut u Sremskoj kamenici 9. marta, bez obzira na to što nije imala overenu zdravstvenu knjižicu. Nakon prve operacije sve je bilo u redu, ali se primetilo da je imala postoperativni šok u vidu mučnina. Nakon otpusta, pojavile su se komplikacije u vidu problema sa gutanjem i povraćanjem zbog čega je trebalo da bude ponovo hospitalizovana. Međutim, budući da nema zdravstveno osiguranje, iako su nekoliko puta obećavale da će taj problem srediti i da će overiti knjižicu, što se nikada nije dogodilo, kao i da se pojavila ova situacija sa virusom COVID-19, prosto ništa nisam mogao da učinim i ona nije mogla da bude primljena u bolnicu kako bi joj se pružila dodatna nega - kaže sagovornik i dodaje da joj je lično predložio da je prebaci u privatnu kliniku sa kojom inače sarađuje, kako bi joj pružio adekvatnu negu i kako bi je dodatno pregledali, što se i dogodilo.

- Tu smo uradili drugu operaciju, gde se ispostavilo da pacijentkinja ima i neki vid upale gušterače. Devet dana nakon urađene druge operacije Indira je puštena kući na oporavak, bez ikakvih vidnih komplikacija ili problema. Međutim, uprkos dobrom oporavku, one su vršile pritisak na mene i na Institut u Sremskoj Kamenici, zahtevajući dodatnu negu, što predstavlja veliki problem bez zdravstvenog osiguranja - objašnjava doktor Ilić i dodaje:

- Zvale su i zdravstvenu inspekciju, a oni su ih poslali dalje u Urgentni i nisam mogao da ispratim šta se dalje dešavalo u ovom slučaju u Urgentnom. Bez obzira na sve, nadam se da će završetak ove priče, što se tiče zdravlja, biti u redu i da će se pacijentkinja što pre oporaviti - kaže doktor i napominje da misli da će ova priča imati i sudski epilog, budući da su odlučile da ga javno prozivaju na društvenim mrežama.

- Žao mi je što su društvene mreže postale mesto za vređanje i prozivanje - ističe doktor Ilić.

Izvor: NsHronika.rs
Foto: editaaradinovic/Instagram

Pogledajte još
1 komentar
  1. Svetlana says

    Ruzno je prozivati doktora u vezi ove operacije.Svaka operacija je rizik i može dovesti do komplikacija kao u ovom slučaju.Organizam je taj koji se bori,a ba li će se izboriti to zavisi od mnogih faktora.Doktor je sigurno sve uradio na najbolji mogići način i ne optužujte ga.Bolesnici želim što brži oporavak,a doktoru puno uspeha i sreće u radu.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.