Recepti iz karantina: Kroasani sa pizza punjenjem Suzane Mitić

Šta smo kuvali u proleće 2020.

- Prijatno i uživajte u divnom ukusu - poručila je čitaocima portala nadlanu.com Suzana Mitić koja nam je poslala recept za ukusne kroasane sa pica punjenjem.

Suzana Mitić

Sastojci:

- 1 jaje
- 40 grama kvasca
- 200 ml mleka
- 200 ml vode
- 1 kašika šećera
- 3 kašičice soli
- 5 kašika ulja
- 900 grama brašna
- 250 grama margarina
- 300 grama suvog vrata u mrežici
- 1 kašičica origana
- 200 grama kačkavalja
- 200 grama krem sira
- 30 grama susama
- 1 žumance
- 3 kašike jogurta

Priprema:

Aktivirati kvasac, pomešati mlako mleko sa vodom, izmrviti kvasac, dodati kašiku šećera i kašiku brašna. Promešati i ostaviti par minuta da krene kvasac. U drugu posudu staviti jaje, belance, ulje, so, i sipati nadošli kvasac i uz pomoć preostalog brašna zamesiti glatko testo. Testo pokriti prijanjajućom folijom i ostaviti na toplom da se udvostruči. Naraslo testo premesiti i podeliti na 4 dela.

Svaki deo rastanjiti oklagijom u veliki krug, narendati 1/4 margarina, smotati rolat a rolat u krug. Pokriti ih i ostavite 10 minuta. Ponovo oklagijom razviti veliki krug i posuti origanom. Točkićem testo iseći na 16 delova. Na svaki širi deo staviti kašičicu krem sira, parče suvog vrata i kocku kačkavalja. Motati kroasane. Desnom rukom zavijajte, a levom otežite testo da se napravi veći broj obrtaja.

Ređati u pleh sa blagim razmakom. Svaki kroasan premazati umućenim žumancetom i jogurtom i posuti susamom. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta.

Postupak pripreme:

Kako mnogi od nas koriste vreme provedeno u karantinu da nauče, obnove ili usavrše kulinarske veštine - odlučili smo da napravimo kolekciju recepata naših čitalaca iz proleća 2020. Po ukidanju vanrednog stanja naš stručni žiri sastavljen od profesionalnih kuvara i javnih ličnosti - odabraće 10 najboljih koji će predstaviti svoja jela na konferenciji #FoodTalk2020 gde ćemo proglasiti pobednika i podeliti vredne nagrade!

Pošaljite nam i vi svoj omiljeni recept iz karantina i osvojite vredne nagrade!

Autor: Nadlanu.com
Foto: Nadlanu.com

Pogledajte još