Komemoracija povodom smrti Vladana Batića

BEOGRAD, 31. decembra 2010. (Beta) - U Skupštini Beograda u petak je održana komemoracija predsedniku Demohrišćanske stranke Srbije (DHSS) i jednom od lidera nekadašnjeg DOS-a Vladanu Batiću, koji je umro pre dva dana, posle duge i teške bolesti.

Komemoraciji su pored članova porodice - supruge i tri ćerke, prisustvovali premijer Mirko Cvetković, predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović, gradonačlenik Beograda Dragan Đilas, ministarka pravde Snežana Malović, predstavnici DHSS-a, Demokratske stranke, Liberalno-demokratske stranke, Srpske napredne stranke, bivšeg DOS-a i drugi.

Na početku skupa prikazan je film o životu i radu Vladana Batića, a zatim mu je odata pošta minutom ćutanja.

Funkcioner DHSS-a Živojin Stjepić kazao je da će DHSS nastaviti da vodi politiku koju je utemeljio Vladan Batić zajedno sa bivšim premijerom Zoranom Đinđićem, čiji je cilj da Srbija postane moderna zemlja.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kazao je da je Batić uvek bio težak za međustranačke pregovore jer se borio za DHSS, ali izuzetan prijatelj i osoba koja nikad nije tražila ništa lično za sebe. Politički saborac i Batićev prijatelj Branislav Lečih pročitao je jednu od poslednjih kolumni Vladana Batića.

Vladan Batić biće sahranjen u petak u 13 časova u rodnom Obrenovcu.

Pogledajte još