BUDITE U TRENDU: Kraljevsko plava nosiće se ove sezone

Kako god da nazivate nijansu plave boje koja je ove sezone hit - kobaltnom, kraljevskom ili indigo, jedno je sigurno - nećete joj odoleti. Pogodna je i za zimske i za vrele letnje mesece, a njena prednost je i u tome što može da se kombinuje uz gotovo sve boje. Videćete je uz žutu, narandžastu, belu, sivu, metalik tkanine...

U njoj ćete se zaista osećati kraljevski, jer daje otmenost izgledu. Kobaltnu, koja je najpre viđena na kineskom porcelanu, voleli su i impresionisti poput Renoara i Monea. Zabeleženo je i da je Vinsent van Gog, u jednom od pisama bratu Teu, istakao da je "kobaltno plava božanska boja" i da "ne postoji ništa tako lepo što može verno da prikaže atmosferu oko stvari".

Dame će je narednih meseci nositi od glave do pete. U ovoj nijansi plave na raspolaganju su vam savršeno ukrojena odela, sportske i elegantne haljine, raskošne suknje, bluze... Ima je i u tragovima, poput veza na košuljama bogatih rukava, ali od nje su sačinjeni i modni detalji. Njen veliki plus je i to što odgovara i plavušama i crnkama, a savršeno ide i uz svaki ten. Stoga, čak i da vam plava nije omiljena boja, ova njena nijansa učiniće da promenite mišljenje.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još