Đoković pobedio Hjuita u Hopman kupu

BEOGRAD, 4. januara 2010. (Beta) - Teniska reprezentacija Srbije je postigla i drugu pobedu u Grupi A u Hopman kupu u Pertu, pošto je Novak Đoković u utorak osvojio drugi poen protiv Australije, pobedivši 54. igrača sveta Lejtona Hjuita sa 2:0 u setovima (6:2, 6:4).

Teniseri su na početku meča osvajali gemove na svoj servis, ali je Đoković u drugom delu prvog seta dva puta uzastopno napravio brejk i lako osvojio prvi set.

Đoković je bolje počeo drugi set, u drugom gemu je napravio brejk i poveo sa 2:0, ali je Hjuit brzo uzvratio i izjednačio.

Hjuit i Đoković su nakon toga čuvali svoje servise, ali je treći igrač na ATP listi uspeo da iskoristi dve uzastopne dvostruke servis greške Australijanca, napravi brejk i ostvari pobedu.

Ana Ivanović je ranije istog dana osvojila prvi poen za Srbiju pobedom nad Ališom Molik od 6:4, 6:0. Kasnije je na programu meč dublova, posle kojeg će biti poznat konačan rezultat duela Srbije i Australije.

Srbija sada ima dve pobede u Grupi A, a po jedan trijumf ostvarili su Australija i Belgija. Kazahstan je izgubio šanse za plasman u finale pošto je pretrpeo dva poraza.

Reprezentacija Srbije će u trećem kolu, u četvrtak, igrati protiv Belgije, koja je pobedila Kazahstan sa 3:0 i upisala prvi trijumf u Grupi A.

Pogledajte još