Težak zadatak za Leonarda na debiju

RIM, 5. januara 2011. (Beta-AP) - Novi trener Intera Leonardo debitovaće na toj funkciji na sutrašnjoj utakmici sa drugoplasiranim Napolijem u derbiju 18. kola italijanskog prvenstva.

Inter, aktuelni šampion Italije, trenutno je tek sedmi na tabeli sa 13 bodova zaostatka za vodećim Milanom. Upravo zbog toga Leonardo je i dobio priliku, pošto je Rafael Benites otpušten posle osvajanja titule kluskog prvaka sveta.

Napoli, predvođen Edinsonom Kavanijem i Marekom Hamšikom, koji su zajedno postigli 17 golova, do sada je osvojio 33 boda, 10 više od Intera.

Dodatan problem za Leonarda biće i odsustvo suspendovanog napadača Samjuela Eta i povređenog golmana Žulija Sesara. Ostali fudbaleri Intera, ipak, uvereni su da će Leonardov debi biti uspešan.

"On je sjajna osoba i njegova ideja nam je svima jasna. Sledićemo je i nadam se da će nas ona dovesti do velikih rezultata", ocenio je napadač Dijego Milito.

Veliki zaostatak Intera delom je uslovljen i manjim brojem utakmica, pošto je učestvovanje na Svetskom klupskom prvenstvu odložilo dva meča tog kluba. Inter će zato u narednih mesec dana igrati čak devet prvenstvenih utakmica.

"Samo pobede nas vraćaju u borbu za titulom...U dobroj smo formi, raspoloženi i motivisani posle osvajanja naslova prvaka sveta", istakao je Milito.

Promena je bilo i u Milanu koji će gotovo sigurno ostati bez Ronaldinja, dok je novi član roso-nera postao Antonio Kasano. On bi moga da debituje na sutrašnjem gostovanju kod Kaljarija.

"Kasano je najtalentovaniji fudbaler Italije", ocenio je predsednik Milana i premijer Italije Silvio Berluskoni, iako će Kasano duel sa Kaljarijem verovatno početi sa klupe.

Zlatan Ibrahimović neće igrati zbog suspenzije, pa će navalu Milana verovatno predvoditi Alešandre Pato i Robinjo.

Pogledajte još