ULEPŠAVANJE U DOBA KORONE: Saveti za šminkanje kada je lice prekriveno maskom

Posle dva meseca socijalne distance zbog pandemije virusa korona mnoge žene su sa nestrpljenjem iščekivale povratak svakodnevnim obavezama i navikama. Boravak u kućnoj izolaciji za većinu je bila prilika da odmore lice od šminke i drugih kozmetičkih preparata, ali je sada vreme da ponovo zablistaju. S obzirom na to da stručnjaci preporučuju održavanje socijalne distance i nošenje maski i nakon popuštanja rigoroznih mera, mnoge dame se s pravom pitaju kako da se šminkaju u ovakvim okolnostima? Odnosno da li će im u narednom periodu mejkap uopšte biti potreban?

Profesionalna šminkerka i edukatorka Nataša Brašanac, za "Novosti", kaže da će potreba za šminkanjem ove sezone biti izraženija, jer su žene željne ulepšavanja posle duge izolacije. Ali akcenat je na očima, sve ostalo je suvišno, kaže ona:

- Gornja regija lica, odnosno oka i obrva, biće naglašenija u sunčanim mesecima. Smatram da će biti zastupljene sve prolećne boje, senčenje očiju, ajlajneri u svim bojama i neizbežni crni. I, naravno, maskara. Podrazumevaju se lepe i uredne obrve. U trendu su osenčene, ali "raščupane" obrve koje izgledaju što prirodnije. Ne preporučujem šminkanje donje regija lica, jer će biti pokrivena maskom. Napotrebno je i da kožu opterećujete puderom i rumenilom. Dakle, akcenat je na očima i frizuri. To je dovoljno da žene izgledaju doterano i atraktivno, jer su u prethodnom periodu bile prinuđene da zapostave svoju lepotu.

Tokom lepih prolećnih dana mnoge dame poželeće da sa prijateljicom u omiljenom kafiću ili restoranu, uz razgovor, nadoknade vreme provedeno u kućnoj izolaciji. Naša sagovornica preporučuje da u torbi uvek nose karmin.

- Svaka žena treba da ima sjaj za usne ili hidratantni karmin koji nije "težak" i ne opterećuje lice - kaže Nataša Brašanac.

- Ali zato za leto preporučujem karmine razigranih boja, koji će nam doneti novu atmosferu i usrećiti nas.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.