ŠTA ŠTAMPA ŠTAMPA

BEOGRAD, 10. januara 2011. (Beta) - Dnevni listovi na naslovnim stranama pišu u ponedeljak o troškovima putovanja poslanika, o Kosovu, kao i o ekonomskoj situaciju u Bujanovcu.

ALO - "Divljajući za volanom otac usmrtio ćerku i sebe", dominira naslovnom stranom vest o tragediji na Ibarskoj magistrali.

BLIC - "Potraga za loto milionerom", list piše da je loto tiket uplaćen u Sevojnu a da nema ni traga o dobitniku. "Poslanici špartali Evropom", o troškovima putovanja poslanika u 2010. "Po bolovanje i kod privatnog lekara", o promeni Pravilnika o zdravstvenom osiguranju.

VEČERNJE NOVOSTI - "Priština uporno beži", list prenosi intervju s ministrom za Kosovo i Metohiju Goranom Bogdanovićem. "Gori cena oktana" naslov o poskupljenju svih vrsta motornog goriva zbog povećanja akciza. "Treba čuti i videti svoj narod", o tome da je reditelj Nikita Mihalkov Srbiji poklonio svoju knjigu "Manifest prosvećenog konzervatizvizma". "Kamere love auto trkače", o novom sistemu za nadgledanje vozača.

DANAS - "Vlada Hašima Tačija će opstati najduže dve godine", intervju s državnim sekretarom u ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliverom Ivanovićem. "Direktori u propalim preduzećima već u januaru", o tome da će Agencija za privatizaciju polovinom januara završiti testiranje više od 1.000 kandidata za privremene zastupnike kapitala.

KURIR - Naslov "Seve i Ceca prve komšinice" o tome da pevačice Severina Vučković i Svetlana Ražnatović na Kipru imaju kuće jedna do druge.

POLITIKA - "Genocid, laži i Srbi", o upotrebi reči genocid. "Radovao bi me zajednički projekat sa Srbijom", list prenosi intervju s predsednikom Vlade Crne Gore Igorom Lukšićem. "Siromaštvo ujedinjuje Bujanovac", o tome da velika strana ulaganja zaobilaze Bujanovac.

PRAVDA - "Imamo 280.000 potpisa za promenu Ustava", naslov o tome kako je Srpska napredna stranka prikupila potpise i najavila miting za 5. februar. "Srbijom će šetati 60.000 naoružanih ljudi", o tome da stručnjaci tvrde da zakon o nošenju i korišćenju oružja mora na hitnu doradu.

PREŠ - "Tadić je odbio moju ostavku", naslov o tome da je ministar Milutin Mrkonjić ponudio ostavku predsedniku Srbije Borisu Tadiću uz dokaze da nijedan rok nije probijen. O "drami" srpske porodice Nastić iz SAD kojima su oduzeta deca: "Otac na poligrafu dokazao da nije zlostavljao decu".

PRIVREDNI PREGLED - "Stiže još 100 stranih firmi" - SIEPA navodi da Srbiju "odmerava" sve više kompanija iz inostranstva. "Kineski most startuje na vreme", naslov o tome da izgradnja mosta Zemun-Borča počinje u aprilu kako je i planirano.

Pogledajte još