Mesi ponovo dobio Zlatnu loptu

CIRIH, 10. januara 2011. (Beta-AP) - Vezni igrač Barselone i reprezentacije Argentine, Lionel Mesi dobio je danas Zlatnu loptu kao najbolji fudbaler sveta za 2010. godinu.

Mesi je Zlatnu loptu dobio i prošle godine, a trofej u Cirihu je osvojio pobedivši svoje saigrače iz Barselone Ćavija Ernandesa i Andresa Inijeste. Glasali su selektori i kapiteni reprezentacija, kao i izabrani novinari.

Mesi ima 23 godine i jedan je od najzaslužnijih za to što je Barselona atraktivnom igrom odbranila titulu u Španiji i trenutno je prva na tabeli Primere.

Ovo je priznanje koje je nastalo spajanjem tradicionalne Zlatne lopte časopisa Frans fudbal i nagrade za Najboljeg igrača sveta FIFA.


Mesi je osmi igrač Barselone koji je dobio ovo priznanje u poslednjih 20 godina.

Za najbolju igračicu u protekloj godini proglašena je, peti put zaredom, Brazilka Marta.

U timu godine su: Iker Kasiljas (Real Madrid/Španija), Karlos Pujol (Barselona/Španija), Đerar Pike (Barselona/Španija), Lusio (Inter/Brazil), Maikon (Inter/Brazil), Andres Inijesta (Barselona/Španija), Ćavi (Barselona/Španija), Vesli Snajder (Inter/Holandija), Kristijano Ronaldo (Real Madrid/Portugalija), Lionel Mesi (Barselona/Argentina), David Vilja (Barselona/Španija).

 (old_image)

Za najboljeg trenera proglašen je Žoze Murinjo, a nagradu "Ferenc Puškaš" za najlepši gol primio je Hamit Altintop.

Pogledajte još