Za petak, 14. januar 2011. godine

BEOGRAD, 14. januara 2011. (Beta) - Beogradski dnevni listovi u izdanjima od petka najviše pišu o ekonomskim temama i problemu korupcije u Srbiji.

BLIC - "Građani traže od novinara da im pronađu vezu za penziju", o korupciji u Srbiji. Lider SPS-a i ministar policije Ivica Dačić: "DS i SNS našli zajednički interes", o najavama promene izbornog zakona.

VEČERNJE NOVOSTI - "Stižu krediti", povodom vladinog programa subvencija za privredu i građane od sedam milijardi dinara. "Nisam novi doktor Mengele", izjava turskog lekara Jusufa Sonmeza optuženog na Kosovu za trgovinu organima u slučaju klinike "Medikus". "Dnevno manje 200.000 vekni", o teškoj ekonomskoj situaciji u Srbiji.

DANAS - "Dvojne akcize na gorivo krše ŠP", o zamerkama Evropske unije povodom usvajanja dvojnih akciza za gorivo. "Bez šansi za uspeh", o zahtevu Srpske napredne stranke za promenu Ustava kako bi se smanjio broj poslanika.

POLITIKA - "Porez po praznom džepu i punoj imovinskoj karti", o izmenama zakona poreza na imovinu. "Srbija uvezla više od 25.000 tona jabuka", o uvozu voća i povrća tokom prošle godine.

PRES - "Bata uzeo od RTS-a 240.000 evra", o sporu Radio-televizije Srbije i firme "Front pejdž" u koji je, kako piše list, umešan i glumac Velimir Bata Živojinović. "Država i treći put povezuje staž", o problemu radnika kojima poslodavci ne plaćaju doprinose za penziju.

mob/dar

Pogledajte još