Euleks pozvao na uzdržanost oko problema sa tablicama

ČAGLAVICA, 14. januara 2011. (Beta) - Euleks nije zvanično informisan o oduzimanju novih registarskih tablica MUP-a Srbije sa početnim slovima imena gradova na Kosovu, ali je u kontaktu sa kosovskom policijom u vezi sa tim problemom, rekla je u petak portparolka Euleksa Irina Gudeljević.

Portparol Euleksa je u izjavi za KiM radio iz Čaglavice pozvala obe strane na uzdržanost od bilo čega što bi moglo da bude shvaćeno kao provokacija. "Svaka nova mera trebalo bi da bude raspravljena i pripremljena, a javnost blagovremeno obaveštena pre nego što bilo kakva mera bude sprovedena", rekla je Irina Gudeljević.

RTS je objavio da je kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi odbio predlog Euleksa da privremeno odloži sprovođenje uredbe o oduzimanju novih automobilskih tablica MUP-a Srbije sa oznakama gradova na Kosovu.

Prištinska štampa objavila je da je Euleks u četvrtak zatražio od Redžepija da makar na dva dana odloži odluku o zapleni tablica, ali to nije prihvaćeno. Redžepi je, međutim, izjavio da će Euleks razgovarati sa Beogradom o novim tablicama, ali je odbio da povuče odluku.

Pogledajte još