Klizačka elita spremna za najekstremniju trku na ledu

Red Bull Crashed Ice svetski šampionat vraća se u 2011 sa više trka, više gledalaca ali i više akcije na ledu.

Nakon što su najbolji klizači na planeti završili trku, padanja i borbe na spektakularnim stazama u Minhenu (Nemačka) i Kvebeku (Kanada) u 2010, ove zime takmičari će juriti kroz četiri glavna grada širom sveta u okviru oficijalnog svetskog prvenstva u ajs kros daunhilu.

Nemac Martin Nefneker uspeo je da se probije do samog vrha, osvoji titulu svetskog prvaka i ostavi svoje protivnike razočaranim. Ove godine ledeno hladni Finci, strašni Kanađani zajedno sa legendom ledenog spusta Šveđaninom Džasperom Felderom izlaze na stazu da pokažu ko je stvarno gazda. Ipak je osveta najbolja kada se servira ledeno hladna!

U subotu 15. januara svetska elita se vraća na Olimpijski satadion u Minhenu (Nemačka) na otvaranje sezone, koje je pršle sezone privuklo 50.000 gledalaca. Samo tri nedelje nakon trke u Minhenu, 5. februara na redu je Valkenburg (Holandija). Iako ravna zemlja, Holandija će biti u mogućnosti da ugosti takmičare.

Zatim 26. februara, ledena zabava stiže u Moskvu (Rusija), gde su ogroman broj gledalaca i ekstremno niska temperatura zagarantovani.

Na kraju Red Bull Crashed Ice šampionat se vraća svojim korenima u Kvebek (Kanada) za tradicionalno finalno takmičenje koje će se održati 19. marta. Ogromna konstrukcija postavljena u samom centru starog grada privlačila je po 100.000 gledalaca svake godine još od davne 2006.

Prenos trke iz Minhena možete pratiti uživo preko sajta www.redbull.rs sa početkom u 18:45.

Pogledajte još