Neizvesna situacija u Tunisu

TUNIS, 15. januara 2011. (Beta-AFP/AP) - Tunis se u subotu ujutro probudio u šoku i neizvesnosti, posle noći pune pljački i paljevina, uprkos vanrednom stanju i policijske zabrane kratanja ulicama.

Glavna železnička stanica u glavnog gradu Tunisa tokom noći je spaljena, dok su mnoge prodavnice opljačkane. Vazdušni prostor je i dalje zatvoren.

Vršilac dužnosti predsednika Mohamed Ganuši izjavio je noćas za tunisku televiziju Tunis 7 da je "apsolutni prioritet" uspostavljanje javnog reda i mira.

Policija je jutros počela da postavlja kordone i da izoluje centar glavnog grada kako bi sprečila nova okupljanja. Postavljenje su metalne ograde kod glavnih ulica u centru grada. Saobraćaj je posle toga veoma proređen u tom delu, jedino ima pešaka.

Stanovnici nekoliko čretvti grada proveli su noć u strahu zbog napada i pljačkanja, koje su predvodile lokalne bande, javili su tamošnji mediji. U severnom delu grada, opljačkan je veliki supermarket koji je prethodno zapaljen. Nekoliko desetina osoba su viđene kako izlaze iz tog tržnog centra noseći raznu robu, dok policije nije bilo da interveniše.

Pogledajte još