ŠTA ŠTAMPA ŠTAMPA

BEOGRAD, 15. januara 2011. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje su posvetili reakciji Evropske unije na dvojne akcize za gorivo u Srbiji.

BLIC - Pod naslovom "Vlada na zahtev Brisela menja akcize na gorivo" list piše da je Beograd hteo da obmane Evropsku uniju. O sastanku lidera Srpske narodne stranke Tomislava Nikolića i lidera Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice u "Dogovorili primirje da ne bi išli na ruku DS". O ovogodišnjojem takmičenju za pesmu Evrovizije list piše "Željko komponuje za Belorusiju".

VEČERNJE NOVOSTI - O uzroku havarije u Slobodi: "Umor upalio barut!" List piše i da je jedanaest godina posle smrti Željka Ražnatovića u Interkontinentalu "Arkanovo ubistvo i dalje misterija". List piše i da "Ćosić neće za Nobela".

DANAS - O nezadovoljstvu Evropske komsije dvojnim akcizama za gorivo u Srbiji u "Iz Brisela stigla opomena Vladi". O spekulacijama o tajnim pregovorima Srpske napredne stranke i Demokratske stranke u tekstu pod naslovom "Naprednjaci dali ponudu Tadiću?".

POLITIKA - O problemu s dvojnim akcizama u "EU liberalizuje naftno tržište Srbije". O transplantaciji organa u "Međunarodna mreža razmene organa spasava živote". List pišer i "Posle eksplozije radnici Slobode na bolovanju zbog stresa".

PRES - Istraživanje o podršci evropskim integracijama: "Sve manje Srba hoće u EU". O slučaju žene koje je vratila radnici kioska izgbuljeni novčanik i dobila od nje na poklon bingo listić vredan 15.000 evra pod naslovom "Vratila 250, dobila 15.000 evra".

ALO - O porodici Nastić, otac je video svoju decu koja su oduzete od američke Agencije za zaštitu dece pod naslovom "Mali Nastići videli tatu"

PRAVDA - Pod naslovom "Tači pokušava da izazove sukobe" list Pravda piše da je ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi odbio predlog Euleksa da odloži uredbu oduzimanja novih registarkih tablica koje je izdao MUP Srbije sa oznakama gradova na Kosovu.

KURIR - "Država im dala penzije", list piše o dobitnicima 50 nacionalnih peznijama čiji je spisak usvojila Vlada Srbije.

Pogledajte još