Sprečavanje pranja novca imperativ policije

BEOGRAD, 17. januara 2011. (Beta) - Direktor srpske policije Milorad Veljović izjavio je u ponedeljak da su istrage o sprečavanju pranja novca i finansijskim tokovima organizovanog kriminala izazov i imperativ MUP-a Srbije.

Veljović je na otvaranju regionalne radionice o istragama pranja novca u Beogradu rekao da su poseban bezbednosni izazov istrage finansiranja terorizma, kao najprisutnije globalne pretnje na ovom prostoru.

On je ukazao na značaj regionalne saradnje i izrazio uverenje da će razmena iskustava doprineti efikasnijim istragama o tokovima novca stečenog na nelegalan način i suprotstavljanju svim oblicima organizovanog kriminala.

"Nema borbe protiv organizovanog kriminala, ako se vodi u granicama jedne zemlje", rekao je Veljović i dodao da Srbija želi da bude regionalni lider u toj oblasti.

Višednevnu radionicu o istragama pranja novca organizovalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije uz podršku Federalne policije Australije. U višednevnoj radionici o istragama pranja novca učestvovaće i predstavnici policija Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije.

Pogledajte još