Vratili se naši turisti iz Tunisa

BEOGRAD, 16. januar 2011. (FoNet) - Turisti iz Srbije, koji su večerašnjim čarter letom doputovali u Beograd iz Monastira, izjavili su novinarima da nisu imali nikakvih bezbednosnih problema tokom boravka u Tunisu.

Aleksandar Malešević je izjavio da u letovalištu Port el Kantaui, gde je on boravio, nije bilo nikakvih problema.

"Preporuke su bile da se ne ide iz hotela", rekao je Malešević i napomenuo da nije bilo problema sa snabdevanjem namirnicama.

I Sloboda Radovanović koja je boravila u letovalištu Port el Kantaui je naglasila da je sve bilo potpuno mirno i bez problema.

"Nije bilo nikakvih problema, mi smo normalno funkcionisali", rekla je Radovanović i objasnila da je u subotu uveden policijski čas od 17 časova.

"Stranci su svi otišli. Mi smo ostali. Bilo nas je jako malo, u hotelu je isključeno grejanje i nije više imalo smisla ostati", rekla je Radovanović, koja je zadovoljna organizacijom leta za Beograd.

Olga Rodić je izjavila da je na odmoru bilo divno, osim povratka koji je bio "grozan" jer je imala sat vremena da se spakuje i krene na aerodrom.

"Ja sam izjavila da neću da se vratim. Pitala sam mogu li da ostanem, rekli su mi: 'Možeš, ali ako te prihvati neko drugi'", rekla je Rodić koja već 15 godina putuje u Tunis.

Ona je sa osmehom na licu izjavila da se nije uplašila, jer se i Beograd suočavao sa sličnom situacijom.

Aleksandar Lopčić je izjavio da je odlučio da se vrati sa odmora dva dana pre njegovog kraja, jer je u Tunisu bio sa troje male dece.

"Odlučili smo da ne rizikujemo, a nismo bili od onih koji su tražili da se vrate", rekao je Lopičić.

On je objasnio da je zbog policijskog časa kretanje bilo ograničeno u okviru hotela, "što je bilo sasvim dovoljno".

"Nije bilo mesta za strah. Bili smo u hotelu i osećali smo se bezbedno. Bilo je dosta policije i obezbeđenja i nama u hotelu ništa nije falilo", rekao je Lopičić.

Menadžer za odnose sa javnošću agencije Kontiki Milica Žarković je rekla da se u Beograd vratilo oko 60 turista i vodiča te agencije koji su bili u Tunisu.

Žarković je naglasila da su svi turisti bili bezbedni i nije bilo nikakvih problema.

Kontiki će, kako je objasnila Žarković, turistima vratiti novac za sve dane aranžmana koji nisu iskorišćeni, uključujući i današnji.

Žarković je navela da Kontiki neće organizovati putovanja za Tunis dok se situacija ne stabilizuje.

(FoNet)

Pogledajte još