Za utorak, 18. januar 2011.

BEOGRAD, 18. januara 2011. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje su posvetili ekonomskim i političkim temama.

ALO - List piše na naslovnoj strani o dešavanjima u Tunisu pod naslovom "Naša ambasadorka do kraja u Tunisu".

BLIC - O slučaju porodice Nastić u tekstu "Tužilaštvo SAD utvrdilo da Nastići nisu zlostavljali decu". Dobitnica NIN-ove nagrade Gordana Ćirjanić: "Optimisti ne stanuju ovde".

VEČERNJE NOVOSTI - Porodica Gorana Hadžića posle šest i po godina ćutanja kaže "Lovci kruže oko naše kuće". Za list govori ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin: "Teško obuzdati cene".

DANAS - O dvojnim akcizama na gorivo pod naslovom "Vlada između EU i NIS". Zbog manjka kapaciteta u onkološkim klinikama u Srbiji "Nema mesta za pacijente iz regiona". Za list govori izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin: "Bramercovo nestrpljenje raste", a ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin poručuje "Borba sa monopolistima se nastavlja".

KURIR - Pod naslovom "Toma plaća Montija", list piše da su Srpska napredna stranka i njen lider Tomislav Nikolić angažovali bivšeg američkog ambasadora u Srbiji Vilijema Montgomerija da za njih lobira na zapadu.

POLITIKA - Za list govori ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić: "Bošnjaci idu ponovo na izbore 17. aprila". O eksproprijaciji zemljišta namenjenog Fijatovim kooperantima pod naslovom "Kordoni policije na Kormanskom polju". O pripremnim testovima za polaganje maturskog ispita u osmom razredu osnovne škole u tekstu "Mala matura obavezna, spremne zbirke zadataka".

PREŠ - List na naslovnoj strani prenosi izjavu ambasadorke Srbije u Tunisu Milice Čubrilo Filipović koja o zbivanjima u toj afričkoj zemlji kaže "Jedva sam spasla decu". O slučaju porodice Nastić "Nema ništa novo, još čekamo decu".

PRAVDA - "Uhapšen komandant kasarne u Šapcu", naslov je teksta u kome se navodi da je tužilaštvo pokrenulo istragu o krađi goriva, kamiona i helikoptera iz vojnih skladišta. O dodeli NIN-ove nagrade "Žensko pero osvaja Srbiju".

PRIVREDNI PREGLED - O protestima zbog izgradnje fabrike Fijata na Korman polju kod Kragujevca "Za ar zemlje traže 4.000 evra".

Pogledajte još