Postupak protiv Đelića zbog upravljačkih prava

BEOGRAD, 18. januara 2011. (Beta) - Agencija za borbu protiv korupcije uputila je Prekršajnom sudu u Beogradu zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Božidara Đelića jer u zakonskom roku od 30 dana od izbora na funkciju nije preneo upravljačka prava u preduzeću "House of Europe Invest B.V." koje je 100 odsto u njegovom vlasništvu.

U saopštenju Agencije navodi se da je, proveravajući tačnost podataka iz Izveštaja o imovini i prihodima utvrđeno da Đelić nije preneo upravljačka prava u tom preduzeću, odnosno da ukoliko ih je preneo, o tome nije izvestio Agenciju u roku od pet dana od dana prenošenja.

Agencija je dopisom od 25. novembra 2010. godine obavestila funkcionera o navedenom propustu i pozvala ga da dostavi podatke o licu na koje su preneta upravljačka prava kao i dokaze o prenosu, piše u saopštenju.

"Budući da ministar Đelić nije obavestio Agenciju o prenosu upravljačkih prava po navedenom, a ni ponovljenom zahtevu, stekli su se uslovi za podnošenje predloga za pokretanje prekršajnog postupka", navela je Agencija.

Pogledajte još