Đoković: Teško protiv Viktora

MELBURN, 19. januar 2011. (FoNet) - Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je u drugom kolu Otvorenog prvenstva Australije Hrvata Ivana Dodiga sa 7:5, 6:7, 6:0, 6:2, a posle tog duela kaže da je zadovoljan što ga je protivnik primorao da odigra najbolje.

"Pozitivna stvar u vezi sa ovim mečom je što sam u prva dva seta bio primoran da igram najbolje što mogu i što sam na terenu ostao skoro tri i po sata, a fizički uopšte nisam umoran", rekao je Đoković.

Treći igrač sveta kaže da ne može da bude zadovoljan svojom igrom u celini, mada je u nekim delovima meča delovao veoma superiorno.

"Igrom u prva dva seta nikako ne mogu da budem zadovoljan, ali je u trećem i četvrtom sve izgledalo mnogo bolje i to me ohrabruje pred nastavak takmičenja", rekao je Đoković, koji će se za prolazak u osminu finala boriti protiv kolege iz reprezentacije Viktora Troickog.

"Biće to veoma težak meč za obojicu. Troicki je u naletu i u poslednje vreme igra odlično. Jedan protiv drugog smo odigrali mnogo mečeva jer se znamo još iz juniorskih dana. Zajedno smo odrastali uz tenis i odlično se poznajemo, što će i meni i njemu otežati posao", rekao je Đoković.

"Ponekad pogledam poslednjih nekoliko poena iz Viktorovog meča, pobednički bekend u finalu Dejvis kupa. Kako smo slavili, obrijali glave, to su stvari koje me nasmeju. To je verovatno najbolji osećaj koji sam imao ikada u životu kao teniser", rekao je Đoković.

Pogledajte još