DETALJI SASLUŠANJA ROMANE PANIĆ I NJENOG DEČKA: Žalili su se na previsoke kazne!

Prašina koja se podigla kada je kao bomba odjeknula vest da je Romana Panić uhapšena zbog pljačke bankomata u Brizbejnu u Australiji sa dečkom Filipom Mrkajićem i dalje se ne spušta.

Pevačica i njen izabranik su na kraju priznali delo, zbog čega su osuđeni, ona na godinu dana, a on na godinu i po zatvora.

U zvaničnom dokumentu, koji prenosi "Kurir", stoje detalji saslušanja nekadašnje srpske pop zvezde i sina poznatog beogradskog zlatara, kao i presuda.

U sudskom izveštaju navedeno je da je u pevačicinoj tašni u trenutku hapšenja pronađeno 5.000 australijskih dolara. U tom trenutku Romana je policiji rekla da ne zna o čemu se radi i da joj je taj novac dao Filip. Međutim, organi reda su joj odmah predočili da je u pitanju lažna izjava. Naime, njen telefon je izvesno vreme bio prisluškivan, a pretresom aparata policija, koja je inače pratila pevačicu i njenog partnera, našli su prepiske sa ženom od koje je Panićeva nabavila aparaturu za pljačku bankomata - čitač za kartice s magnetnom trakom, prenosi pomenut medij.

Ta žena je saslušana i potvrdila da su Romana i Filip dolazili kod nje da preuzmu taj uređaj. Ona je priznala da je naručila čitač kartica, jer je znala da je Romana poznata pevačica u Srbiji i mislila je da je htela da održi nastup u Australiji i da naplaćuje karte preko tog uređaja. U izveštaju se napominje i da je Romana sa Filipom u Australiju ušla 8. februara, a viza im je istekla 8. juna. Stigli su u Brizbejn preko Melburna. Imali su turističke vize kako bi navodno putovali po Australiji jer su želeli, kako su naveli, da obiđu jednu tako lepu i uređenu zemlju. Njih dvoje su ubrzo ostali bez novca, pa su se povezali s ljudima iz Istočne Evrope i krenuli da pljačkaju bankomate, preneo je gorepomenut list.

Posebno je naznačeno da je taj sistem preko kojeg su oni vršili prevaru toliko sofisticiran da nekoliko nedelja nije bilo primetno da je instaliran. Romana i njen partner su se žalili da su im kazne previsoke, ali to nije uticalo na odluku suda.

Romana Panić i njen partner Filip Mrkajić dobili su kriminalni dosije u Australiji. To znači da kada napuste Zemlju kengura, za njih više nema ulaska u ovu državu. Oni su osuđeni po sedam tačaka, tako da će pevačica u zatvoru provesti godinu dana, a njen partner osamnaest meseci. Kazne za ovo delo su i do pet godina robije.

Izvor: Kurir.rs/Blic
Foto: romanapanic/Instagram

Pogledajte još