JA VOLIM FRANCUSKU: Uspešno realizovan međunarodni projekat - Zdravstveni, Spa i Wellness potencijali Srbije predstavljeni francuskom tržištu

Udruženje "Ja volim Francusku" u periodu od 25. do 29. juna uspešno je realizovalo prvi projekat internacionalne važnosti u toku epidemije virusom Kovid-19, i to iz domena turizma, kojim je pokrenulo agresivnu kampanju kako bi se ojačalo srpsko turističko tržište.

Slađana Novaković, predsednica Udruzenja "Ja volim Francusku" kao glavni inicijator obnove međunarodne turističke saradnje između naše dve zemlje kaze da je 2019. godine tema evropske komisije izuzetnih destinacija Evrope bio Wellnes i Spa turizam, pa je, s tim u vezi Udruženje "Ja volim Francusku" došlo na ideju da za 2020. godinu organizuje studijsko putovanje za francuske novinare koji će se upoznati sa najboljim banjama Srbije.

Tim povodom, Udruženje "Ja volim Francusku" organizovalo je posetu pet francuskih najeminentnijih turističkih Spa i Wellnes medija Srbiji, koje je predvodila francuska produkcijska kuća GLM Communication. Za vreme boravka u Srbiji upoznali su se sa znamenitostima i potencijalima Vrnjačke, Bukovičke i Prolom banje.

Promocijom Spa i Wellnes destinaciija francuskom turističkom tržištu, Srbija će se na najefikasniji način (pisanjem o srpskim turističkim destinacijama u najčitanijim štampanim medijima), promovisati na tržištu Francuske.

Ovaj cilj direktno je povezan sa ciljevima Strategije razvoja turizma Srbije 2016-2025. godine.

Projekat je realizovan uz podršku Ministarstva turizma Republike Srbije, Turističke organizacije Vrnjačke banje, ekskluzivnog partnera projekta hotela "Fontana" iz Vrnjačke banje, hotela "Izvor" u Aranđelovcu, hotela "Mona" u Beogradu i hotela "Radan" u Prolom Banji.

Po završenom projektu, Vrnjačka banja nastavlja sa aktivnostima koje imaju za cilj međunarodnu prepoznatljivost ove destinacije. Na novim projektnim aktivnostima angažovano je Udruženje "Ja volim Francusku" u saradnji sa lokalnom samoupravom Vrnjačke banje i hotelom Fontana.

Nakon ovog projekta Vrnjačka banja će zahvaljujući svojoj inventivnosti biti prva od svih banja Srbije koja će u Francuskoj steći svoju internacionalnu pozicioniranost.

Izvor: Promo
Foto: Promo/Snežana Gerbault

Pogledajte još