Kuznjecova izbacila Žistin Enen

BEOGRAD, 21. januara 2011. (Beta) - Belgijska teniserka Žistin Enan eliminisana je sa Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u trećem kolu izgubila od Svetlane Kuznjecove sa 2:0, po setovima 6:4, 7:6.

Enan je prošle godine igrala u finalu i to joj je bio prvi grend slem turnir posle povlačenja. Poraz u noći između četvrtka i petka joj je prvi na velikim turnirima od Kuznjecove, nekadašnje pobednice Rolan Garosa i Ju Es Opena.

Enan je poslednji put ispala u trećem kolu grend slema 2005. godine. Osvajačica sedam grend slem titula namučila je Kuznjecovu i dva puta joj je oduzimala servis za meč.

Trenutno prva igračica na svetskoj rang-listi, Karolina Voznijacki pobedila je Dominiku Cibulkovu sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

Dalje je prošla i pobednica Rolan Garosa, Frančeska Skjavone, koja je pobedila Moniku Nikulesku sa 2:0, po setovima 6:0, 7:6. Prošlogodišnja polufinalistkinja Li Na pobedila je u tri seta Barboru Zahlavovu Stricovu.

Pobednica Ju-Es Opena, Kim Klajsters izgubila je samo četiri gema u pobedi nad Karlom Suares Navaro od 6:1, 6:3.

U muškoj konkurenciji, Novak Đoković je prošao dalje posle dobijenog samo jednog seta nad saigračem iz reprezentacije Viktorom Troickim, koji je morao da preda zbog stomačne povrede.

Endi Rodik je savladao Robina Hasa u četiri seta, 2:6, 7:6, 6:2, 6:2.

U ranijim mečevima, Rafael Nadal je pobedio Rajana Svitinga u tri seta, 6:2, 6:1, 6:1. Španac je tako produžio seriju pobeda na grend slem turnirima na 23. Sada mu fali još pet trijumfa da bi bio šampion sva četiri grend slem turnira.

Dalje su prošli i četvrti nosilac Robin Soderling, peti Endi Marej, Mihail Južni, Žo-Vilfred Conga i Marin Čilić.

 

Pogledajte još