(NE)OČEKIVANO: Šta je muškarcima najvažnije u seksu?

Muškarci tokom seksa postižu orgazam u 95 posto slučajeva, dok kod žena taj procenat iznosi od 50 do 70 odsto.

Istovremeno, neke žene se žale kako je muškarcima bitan samo njihov užitak i da ne brinu da li će i žena doživeti vrhunac. No, istina je drugačija. Iako, naravno, postoje muškarci koje nije briga da li je žena uživala u seksu, većini ih je i te kako stalo.

Novinar Majkl Kaslman koji više od 40 godina odgovara na pitanja o seksu, kaže da pitanje koje mu postavljaju mnogi muškarci glasi - kako da pomognem svojoj partnerki da doživi orgazam?

Osim toga, zabrinutost muškaraca oko sopstvenih problema kako što su preuranjena ejakulacija ili veličina polnog organa, delom proizlazi iz verovanja da njihovi problemi utiču na užitak njihovih partnerki.

Istina je da ti i slični problemi imaju znatno manje veze sa seksualnim zadovoljstvom žena nego što muškarci veruju.

Partneru ili partnerki možete da olakšate proces, ali bez njihove želje i volje neće biti ničega. Zato nemojte da se stidite i razgovarajte o seksu - pitajte partnera šta mu odgovara, ali izrazite i svoje želje.

Takođe, isto kao što je ženski orgazam ključan za muškarčevo seksualno samopouzdanje, to isto samopouzdanje i kod mnogih žena zavisi od muškog orgazma.

Nemački istraživači ispitali su 240 žena o orgazmu, a više od pola ocenilo je da je užitak partnera vrlo važan da i one budu zadovoljne.

Izvor: Metro-portal.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još