Odložen štrajk zaposlenih u zatvorima

BEOGRAD, 24. januara 2011. (Beta) - Zaposleni u zatvorima i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija dogovorili su se u pponedeljak da zaposleni u januaru i februaru dobiju dodatak od po osam hiljada dinara, izjavio je predsednik sindikata Dragoljub Kuridža i istakao da je štrajk za sada odložen.

Kuridža je agenciji Beta rekao da je time ispunjen jedan od zahteva zaposlenih koji su u suprotnom pretili štrajkom, a da je drugi zahtev o povećanju plate prosleđen Vladi Srbije.

Zaposleni u zatvorima su ranije upozoravali da će 28. januara početi štrajk ako im ne bude povećana plata i isplaćen dodatak od po deset hiljada dinara za januar i februar.

"Dobili smo potvrdu da je predlog o povećanju zarada za 30 odosto izmenom koeficijenta u Uredbi za obračun isplate plata zaposlenih u zatvorima prosleđen Vladi Srbije, a do tada ćemo zamrznuti odluku o stupanju u štrajk", rekao je Kuridža.

Kuridža je upozorio da će zaposleni u zatvorima početi štrajk ako ne bude prihvaćen i drugi njihov zahtev, to jest ako im ne budu povećane plate. Kao mogući datum štrajka naveo je 11. februar.

Pogledajte još