Prva demokratska vlada otvorila perspektive

BEOGRAD, 25. januara 2011. (Beta) - Potpredsednik vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je u utorak da je prva demokratska vlada koja je formirana na tačno pre deset godina bila istorijska, jer je otvarala perspektive građanima.

"Svakog dana kada uđem u zgradu vlade Srbije mislim na reči pokojnog premijera Zorana Đinđića koji je rekao da oni koji će njega ukloniti neće zaustaviti Srbiju. To je moja lična, ali mora biti i kolektivna obaveza svih nas da idemo dalje i da menjamo Srbiju na bolje", kazao je Đelić, koji je bio i u prvoj vladi nakon petooktobarskih promena.

Navodeći da je prva demokratska vlada zatekla Srbiju koja nije imala nijednu banku, a da su tržišta cigareta i nafte bila u rukama švercera, Đelić je novinarima kazao da je ta vlada uspela za dve godine da pokrene pozitivne tokove.

"Unutrašnji manjak solidarnosti i to što su neki zbog sitnih ambicija umesto da grade novi sistem pokušali da se spoje i da grade nova savezništva sa starim strukturama, onemogućilo je vladu da radi punim kapacitetom i dovelo do ubistva Đinđića", rekao je on na predstvaljanju Novog Beograda u 3D formatu na sistemu Geoogle Earth.

Đelić je kazao da i on kao i većina građana Srbije želi da se sazna politicka pozadina ubistva Đinđića, ali da je za njega mnogo bitnije što su oni koji su učestvovali u ubistvu u zatvoru.

Pogledajte još