NIJE GA NI POSETIO: Evropljanin kupio ostrvo za 6,3 miliona dolara

Privatno ostrvo blizu obale Irske sa tri plaže, sedam kuća i bajkovitim pejsažem prodato je za 6,3 miliona dolara, a anonimni kupac ga čak nije ni lično posetio pre nego što ga je kupio.

Ostrvo Hors, površine 0,6 kilometara kvadratnih, jugozapadno od Irske, prodato je posle pregovora koji su se većinom održavali preko Votsapa.

Neimenovani kupac iz Evrope video je ostrvo samo na video-snimcima, čime se pridružio klubu bogatih ljudi koji su tokom pandemije koronavirusa kupili sebi privatna ostrva.

Travnata i stenovita površina umnogome podseća na irski krajolik, a na ostrvu se od objekata nalazi glavna kuća i sedam gostinskih koliba.

Na ostrvu Hors se tokom 19. veka razvijala industrija bakra, a nekoliko rudnika razbacano je po njemu. Sredinom pretprošlog veka na ostrvu je živelo 137 ljudi, ali je do 1960-ih godina potpuno napušteno.

Agencija za nekretnine "Montague Real Estate" navodi da ostrvo takođe nudi privatno pristanište za trajekte i čamce, platformu za helikoptere, odvojene objekte sa teretanom i igraonicom, kao i teniski teren.

Osim toga, potpuno je elektrifikovano sa sopstvenim izvorom električne energije, kanalizacijom i premreženo putevima i stazama, navodi Gardijan.

Glavna kuća ima 420 kvadratnih metara i šest spavaćih soba.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.