Kleo sad hoće i u Kinu

Nije Italija, jeste Kina. Velike su šanse da Gabrijel Kleo, umesto u Đenovi, karijeru nastavi na potpuno suprotnom kraju planete.

Za najboljeg strelca Partizana zainteresovan je Guangžu, novi član elitne fudbalske divizije u najmnogoljudnijoj zemlji sveta i bude li sve teklo prema najavama brazilski napadač će krenuti put Azije.

Kinezi su, za razliku od ostalih klubova, načinili korak više. Poslali su crno-belima zvaničan papir, sa uslovima pod kojim žele da angažuju crno-belu „devetku” i sad se samo čeka kakav će odgovor dobiti iz Humske 1.

Dobili smo ponudu iz Kine za Gabrijela Klea, narednih dana odlučićemo da li da je prihvatimo ili ne – rekao je Darko Grubor, generalni sekretar Partizana.

Na zaključak da će posle godinu i po napustiti Beograd navode i dešavanja u toku dana. Prepodnevni trening u „Zemunelu” Kleo je propustio, jer je u to vreme bio na sastanku sa čelnicima kluba.

Zatražio je da ide, da na drugom kraju sveta naplati sjajnu formu iz jesenje sezone (20 golova na 27 utakmica), čak se dogovorio i oko uslova sa čelnicima kluba koji je tek prošle sezone izborio plasman u Super ligu Kine.
(old_image)

Čeka se pristanak treće strane. Rukovodstvo prvaka Srbije još vaga da li je baš sad dobar trenutak za prodaju pulena.

Gabrijel je bio kod nas, razgovarali smo i izrazio je želju da ide. Narednih dana razgovaraćemo i odlučiti šta da radimo.

Vreme curi, prelazni rok se bliži kraju, slede dani odluke u Humskoj 1.

Đenova izgubila bitku zbog bankarskih garancija

Đenova je dugo bila favorit, ali nikako nije uspevala da usmeni dogovor prenese na papir i dobije Gabrijela Klea.

Razlog što neće doći do saradnje Partizana i italijanskog kluba, prema kojoj bi Brazilac ostao u Beogradu do juna, leži u činjenici da rukovodstvo kluba sa stadiona „Marasi” nije bio spremno da dostavi bankarske garancije da će transfer biti realizovan.

A, kako se Vojvodina već "opekla" u poslovanju sa Đenovljanima (Danijel Aleksić), u Partizanu nisu hteli da se kockaju.

Izvor: www.zurnal.rs

Pogledajte još