Ministar: Antić nije podneo ostavku, razrešen je

BEOGRAD, 28. januara 2011. (Beta) - Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić negirao je u petak da je njegov dosadašnji pomoćnik Petar Antić podneo ostavku, već da je razrešen te funkcije, ali i dodao da je predviđeno da Antić u ministarstvu bude viši savetnik.

"U sklopu reorganizacije Ministarstva za ljudska i manjinska prava, izmenjen je pravilnik o sistematizaciji radnih mesta. Broj sektora je smanjen, samim tim i broj pomoćnika. Zato je Petar Antić razrešen funkcije pomoćnika ministra. Prema novoj sistematizaciji, predviđeno je da Antić bude viši savetnik", naveo je ministar u pisanoj izjavi.

Čiplić je rekao da onaj ko je razrešen ne može da podnese ostavku na svoju funkciju.

Antić je saopštio da je podneo ostavku i istakao da bi ministar Čiplić trebalo da bude smenjen da bi se zaštitila institucija koja treba da služi građanima. "Niz meseci svedok sam neprofesionalnog i bahatog ponašanja ministra Čiplića, koji je sve uradio da bi od državne institucije napravio privatnu kompaniju koja služi samo njegovim ličnim interesima", navodi se u pisanoj izjavi Antića, objavljeno je na sajtu Blica.

Antić je u ministarstvu bio zadužen za prava Roma.

Pogledajte još