Nedelja, 30. januara 2011. godine

BEOGRAD, 30. januara 2011. (Beta) - Beogradski dnevni listovi u današnjim izdanjima najviše pažnje posvetili su štrajku prosvetara, situaciji u Egiptu i tekućim temama.

ALO - List se na naslovnoj strani bavi estradnim temama, a prati i dešavanja sa vlasnikom TV Pink Željkom Mitrovićem, koji optužuje najbliže saradnike da su pokušali da ga otruju, u tekstu pod naslovom "Milica miri Željka sa familijom".

BLIC - O sumnjivim poslovima koje neke firme nude u Rusiji našim radnicima pod naslovom "Naše građevince vode u Rusiju da rade kao roblje". O zdravstvenom stanju prvog čoveka Pinka za list govori portparolka Televizije Pink Tatjana Vojtehovski: "Mitrović je bio u jezivom stanju". Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić: "U vladi treba da sede privrednici".

VEČERNJE NOVOSTI - O štrajku prosvetara u tekstu "Nema novca za povišice". O tome da je novi zakon povećao stambenu ponudu "Glavobolja zbog stana". List piše i o sporu oko bivše zgrade ambasade Srbije u Varšavi "Traže od Srbije 5,4 miliona evra".

KURIR - Na naslovnoj strani list piše o dešavanjima na estradi, a o sportskim temama pod naslovom "Pobegao iz Partizana" prenosi da je fudbaler fudbaler Almami Moreira napustio pripreme u Antaliji i nikog nije obavestio gde ide.

POLITIKA - O situaciji u Egiptu u tekstu "Mubarak bira generale, narod traži promene". O uspehu srpskih studenata u Budimpešti pod naslovom "Studentski pohod na Berzu u Budimpešti". O štrajku prosvetara u tekstu "Cvetković: Nećemo činiti ustupke štrajkačima".

PREŠ - O štrajku zaposlenih u prosveti list prenosi izjavu premijera Srbije Mirka Cvetkovića "Nema plate za štrajkače" i predstavnika sindikata koji kažu "Ajde, baš da vidimo". U intervjuu za list ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić kaže: "Ponovo ministar - samo u ludilu".

Pogledajte još