PRETI MU 15 GODINA ZATVORA: Dejan Markus izručen Hrvatskoj

Kuvar Dejan Markus iz Beograda, voditelj poznate emisije "Kuvati srcem", koji je u martu uhapšen u Sloveniji zbog sumnje da je švercovao drogu, izručen je Hrvatskoj, koja vodi postupak protiv kriminalne grupe čiji je, kako se pretpostavlja, i on bio član.

Poznati kuvar priveden je, podsetimo, 7. marta, kada je u zajedničkoj akciji policije nekoliko zemalja, među kojima je i naša, u njegovom vozilu "reno" pronađena velika količina tečnog amfetamina. Posle nekoliko meseci pritvora u Mariboru, kako prenose slovenački mediji, on se saglasio da bude izručen Hrvatskoj.

Prema nezvaničnim informacijama, Markus pred pravosudnim organima Slovenije nije priznao delo koje mu se stavlja na teret. Na saslušanju je zapitao zašto bi se bavio krijumčarenjem droge kad ima vinoteku u centru Zagreba.

Sada je zatvorena, jer je renoviram i planiram da služim hranu – kratko je na saslušanju pred sudom u Sloveniji rekao Markus, tvrdeći da nije član narko-bande.

Navodno je, na suđenju koje je počelo u Sloveniji, ali je prekinuto pošto je Hrvatska zatražila izručenje, tvrdio i da nije znao da je u njegovom "renou" bilo sakriveno tri kilograma amfetamina.

Porodica popularnog voditelja koji se proslavio emisijom "Kuvati srcem", podsetimo, prijavila je njegov nestanak jer se sestri nije javljao, niti je bio aktivan na društvenim mrežama. Nekoliko dana kasnije otkriveno je da je kuvar koji se pre nekoliko godina preselio u Zagreb i otvorio vinoteku živ i zdrav, ali u pritvoru u Sloveniji.

Dejan Markus uhapšen je zbog sumnje da je član kriminalne grupe koja je od marta prošle do 6. marta ove godine krijumčarila velike količine droge iz Holandije, preko Nemačke, Austrije i Slovenije u Hrvatsku. Pretpostavlja se da je na čelu grupe bio hrvatski državljanin Stjepan Plaščar . U policijskoj akciji "Egzotik", osim hrvatske i slovenačke, učestvovala je i srpska policija, i to posle godinu dana praćenja pripadnika grupe. Osim Markusa, istragom je obuhvaćeno još 12 osumnjičenih, među kojima su još dvojica naših državljana.

Za krivično delo za koje će odgovarati zaprećena je kazna do 15 godina zatvora.

Izvor: Politika.rs
Foto: Vip Kuvar Tv Grand - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još