Za Botaničku baštu u Kragujevcu - 45 hiljada evra

KRAGUJEVAC, 27. novembar 2007. (FoNet) - Projekat "Razvoj Botaničke bašte Kragujevac" u čiju su realizaciju Južnomoravska regija Češke Republike i Grad Kragujevac uložili oko 45.000 eura predstavljen je danas u tom gradu.

Botanička bašta u Kragujevcu nalazi se u sklopu Memorijalnog parka "21. oktobar" na putu Kragujevac - Gornji Milanovac na prostoru od 18,6 ha. U okviru ovog kompleksa negovaće se zasadi i rasadi bilja koje nije poznato u našim krajevima, biće organizovana ekološka edukacija za predškolsku, školsku i studentsku populaciju, a Botanička bašta će upotpuniti turističku ponudu regiona.

U okviru nje već je zasađeno više od 1.500 sadnica raznog drveća i žbunja.

U sklopu Botaničke bašte nalazi se izložbeni prostor s prilaznim dekorativnim delom i bistom Josifa Pančića, plato za odmor sa fontanom, rasadnik i staklenik, a u izgradnji je objekat za smeštaj laboratorije, herbarijuma, biblioteke i muzeja.

Botanička bašta će svojim sadržajem biti od velike koristi studentima i profesorima Prirodnomatematičkog fakulteta u Kragujevcu, ali i mnogobrojnim ekološkim udruženjima i
turistima.

Pogledajte još