PRETNJA PO NACIONALNU BEZBEDNOST: Vladu Georgievu zabranjen ulazak u Crnu Goru

Popularni pevač Vlado Georgiev objavio je na Tviteru da mu je na granici sa Crnom Gorom uručena zabrana ulaska u tu zemlju.

Posle zabrane prolaska crnogorske granice Georgijev je na Tviteru objavio:

- Gospodo, na granici mi je uručeno rešenje zabrane ulaska u Crnu Goru! Razlozi su nacionalne i unutrašnje bezbednosti! Eto, ne znam šta bih više dodao... Dno dna. DPS i ovakvo obračunavanje sa Srbima... Na zdravlje vam i na obraz. Živeli! Popijte nešto, veselite se - napisao je popularni pevač koji je rođen u Herceg Novom.

U obrazloženju MUP-a se navodi da se Georgievu zabranjuje ulazak, jer to zahtevaju razlozi nacionalne, odnosno unutrašnje bezbednosti ili javnog zdravlja.

- Uvidom u elektronske evidencije koje se vode kod Uprave policije utvrđeno je da postoje razlozi unutrašnje bezbednosti, koji su poznati sektoru kriminalističke policije čime su ispunjeni uslovi da se strancu na graničnom prelazu zabrani ulazak u Crnu Goru - navodi se u rešenju MUP-a.

Iz opozicione koalicije "Mir je naša nacija" pozvali su državne organe, kako su naveli, autokratskog režima, da odmah prestanu sa sprovođenjem mračnih planova i da ne zaustavljaju Georgijeva na putu za njegov Herceg Novi.

- Već od ponedeljka će nakon sigurne smene vlasti po hitnom postupku biti preispitane sve odluke Uprave policije koje imaju političku konotaciju. Svako onaj ko je policiju Crne Gore pretvorio u policiju DPS-a, naićiće na odgovor pravne države. Onima koji služe autokratskom režimu grubo kršeći zakone ove zemlje biće meesto u zatvoru. Mir je kada Vlado Georgijev može mirno da dođe u Crnu Goru - navodi se saopštenju ove opozicione koalicije.

Izvor: Politika.rs
Foto: vladogeorgiev/Instagram

Pogledajte još