Partizan "potopio" Mladost

BEOGRAD, 2. febuara 2011. (Beta) - Vaterpolisti Parizana pobedili su u Beogradu Mladost sa 14:7 (4:0, 3:3, 3:3, 4:1) u poslednjem kolu prvog kruga Evrolige.

Utakmica nije imala takmičarski značaj, pošto su oba tima još ranije obezbedila plasman u četvrtfinalnu fazu. Partizan se ovako revanširao Mladosti za poraz u prvom kolu. Zagrebačka ekipa završila je takmičenje na prvom mestu, a crno-beli na drugom.

Žreb za drugu fazu takmičenja održaće se 8. februara u Rimu.

Domaća ekipa odlično je počela i povela sa 4:0, a sredinom druge deonice vodila je i sa 6:0, pre nego što se Mladost probudila. Gosti su početkom četvrte deonice smanjili na 10:7, ali je Partizan do kraja otklonio sve nedoumice.

Trener Partizana Igor Milanović pohvalio je svoje igrače i kazao da je jako zadovoljan odbranom.

"Igrači stvarno zaslužuju čestitke za današnju partiju. U odbrani je bilo savršeno, baš onako kako smo se dogovorili pre utakmice. Ovaj meč je pokazatelj da mozemo da igramo dobro, a verujem da u nastavku možemo još bolje", rekao je Milanović.

Trener Partizana kazao je da je optimista pred nastavak sezone, kao i da je jako zadovoljan igrama mladih igrača, Miloša Ćuka i Dušana Mandića.

Golman Slobodan Soro rekao je da je vidljivo da je tim od nove godine počeo da podiže formu.

"Nadam se da ćemo i u nastavku igrati ovako, ali i još bolje. Posebno me raduje dobar napad. Dali smo 14 golova, a to nam je bila boljka cele sezone. Ako sve bude ovako, imamo velike šanse da se plasiramo na završni turnir i da pokušamo da napravimo bolji rezultat nego prošle sezone", rekao je Soro.

Partizan - Mladost 14:7 (4:0, 3:3, 3:3, 4:1)
Partizan: Soro, Hadžiteodoru, Radjen, Korolija, Aleksić 1, Pijetlović 3, Prlainović 4 (1), Radović (1), Avramović, Mitrović, Vujasinović 2, Ćuk 2, Mandić 1.
Mladost: Marcelić, Vukićević, Perić, Letica, Petković, Živković, Lončar 2, Brlečić, Karač, Muslim 5 (2), Hinić, Buljubašić, Pavić.
Igrač više: Partizan 7 (3), Mladost 14 (4).
Peterci: Partizan 2 (2), Mladost 2 (2)

Vaterpolisti Vojvodine nisu uspeli da se plasiraju u drugu fazu Evrolige, pošto su u Novom Sadu izgubili od Budve sa 9:6 (1:0, 2:1, 3:2, 3:3).

Vojvodini je trebala pobeda za drugo mesto u Grupi B, iza nedodirljivog Pro Reka, ali nije uspela da savlada iskusnije Crnogorce.

Ovo je Vojvodini bilo drugo učešće u Evroligi.

Pogledajte još