Bolt u Londonu trči sa Marlijem na leđima

LONDON, 2. februara 2011. (Beta-AP) - Sprinter sa Jamajke Jusein Bolt trčaće na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine noseći na leđima legendarnog muzičara i zemljaka Boba Marlija.

Svetski rekorder na 100 i 200 metara, kao i kompletna reprezentacija Jamajke nosiće opremu koju je dizajnirala ćerka tog rege velikana, Sedela Marli.

"Svi obaramo rekorde. Marlijevi. Bolt. Legendarno", rekao je Bolt.

Marlijeva je prva ćerka Boba i Rite Marli. Ona je pevačica, pisac I modni kreator. Za posao dizajniranja sportske opreme atletske reprezentacije Jamajke angažovala je kompanija Puma, sponzor tima.

"Ne mogu da zamislim bolju osobu da dizajnira našu opremu na Igrama od Sedele. Puma je tu u pravu... što nas povezuje sa legendarnim Jamajčaninom. Biće mi vrlo inspirativno da trčim sa tom energijom oko sebe", rekao je Bolt.

Bolt je oborio rekorde na 100 i 200 metara na Olimpijadi u Pekingu 2008. godine, a onda je uradio istu stvar 2009. na Svetskom prvenstvu u Berlinu. On je trenutno najpopularniji živi stanovnik Jamajke.

"Biti sa Jamajke na prvom mestu, biti Marli na drugom, a onda biti u mogućnosti da da obučem ne samo Juseina, nego ceo tim, to me čini ponosnom", rekla je Marlijeva.

Njena inspiracija za opremu biće muzika, različite kulture, ali i Jamajka iz sedamdesetih i osamdesetih godina.

"Želim da spojim staru i novu Jamajku. Na stazi bi trebalo da se sretnu Grejs Džons i Bob Marli, a u polju će goreti", rekla je Sedela Marli.

Pogledajte još