Posle 56 godina braka - supružnici umrli u jednom danu

Bračni par Donald i Rozmeri Diks iz Velike Britanije umrli su gotovo istog momenta nakon 56 godina dugog braka, piše "Dejli mejl".

Donald se srušio u kući zbog čega je Rozmeri pozvala hitnu pomoć. Potom je pozvala kćerku da joj javi šta se desilo i da je Donald odvežen u bolnicu. Kada je kćerka stigla u kuću našla je majku mrtvu pored telefona. U gotovo istom momentu Donald je preminuo na putu prema bolnici, javljaju agencije

"Oni nisu znali živeti jedno bez drugog i čini se da su umrli u istom trenutku", rekla je njihova kćerka Žaklin. "Mamine poslednje reči bile su: 'Tvog oca su odvezli u bolnicu, trebalo bi da dođeš'".

Ona je rekla da je otišla u bolnicu i da je na putu zvala mamu, ali je telefon bio zauzet.

"Pomislila sam da zove moju sestru. Stigla sam u bolnicu gde su mi doktori rekli da je otac preminuo. Vratila sam se kući i videla sam mamu kako leži. Slušalica je bila podignuta. Strašan je šok izgubiti roditelje u istom trenutku", rekla je ona.

Članovi porodice kažu da je "sreća" što nijedno nije saznalo za smrt drugog i da neće tugovati na sahrani.
"Moji roditelji bili su nerazdvojni. Sve su radili zajedno i sada su se i njihove sveće zajedno ugasile", rekla je druga kćerka Deril.

Nerazdvojni supružnici zajedno su sahranjeni na groblju Tornhil.

Pogledajte još