Janković saopštio spisak “orlića”

BEOGRAD, 4. februara 2011. (Beta) - Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Janković saopštio je spisak igrača za prijateljsku utakmicu protiv Izraela za koju je rekao da je početak pripremnog ciklusa za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2013. godine.

"Zadovoljan sam što se nalazimo na početku novog ciklusa u koji mlada reprezentacija ulazi sa mnogo motiva. Odigraćemo šest prijateljskih utakmica pre početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013. godine u Izraelu, ali najvažnija nas očekuje u sredu protiv domaćina u Tel Avivu", rekao je Janković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Janković je rekao da je promenio tim u odnosu na prošlo okupljanje i da je pozvao igrače prvenstveno 1990. i 1991. godišta, kojima je priključio trojicu godinu dana mladjih fudbalera.

"To je priznanje za njih, ali i dodatna obaveza jer će sada biti pod lupom njihovi nastupi i ponašanje. Od igrača koji su u takmičarskom pogonu očekujem da sportski povuku reprezentaciju, pre svih Vujadin Savić, Danijel Aleksić, Stefan Šćepović, a od onih koji nisu na prirpemama da se pokažu", rekao je on.

Janković je istakao da se rukovodio statusom igrača u klubovima kada je pravio spisak, da nekih fudbalera nema jer nije želeo da utiče na njihovu adaptaciju u novim klubovima, ali da će pažljivo pratiti njihov rad.

Selektor Srbije rekao je da za njega kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2013. godine počinju pripremama za predstojeću utakmicu, u kojoj njegovu ekipu čeka ozbiljan i motivisan protivnik.

"Odigrali su prijateljski meč sa Belorusijom i pobedili sa 2:1. Imaju mnogo motiva, ozbiljan su protivnik i utakmica u gostima protiv njih daje posebnu draž. Za mene kvalifikacije počinju sada, ali nećemo dobijati bodove, nego će igrači dobijati poene. Svaka utakmica za nas je kvalifikaciona", rekao je Janković.

Mlada reprezentacija Srbije će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2013. godine u Izraelu igrati u Grupi četiri sa Danskom, Severnom Irskom, Makedonijom i Farskim Ostrvima.

Na pitanje koja ekipa je najveća opasnost za njegov tim, Janković je odgovorio: "Srbija".

"Najozbiljniji protivnik reprezentaciji Srbije je - Srbija. Mi smo ekipa sa velikom tradicijom i obavezom za osvajanje prvog mesta u kvalifikacijama. Poštujemo protivnike, a tradicija i rezultati u prošlosti nas obavezuju na iste ambicije bez obzira na sastav grupe", rekao je Janković.

Na spisku igrača za prijateljsku utakmicu protiv Izraela su:

Golmani: Branimir Aleksić (Spartak), Aleksandar Kirovski (Zemun), Marko Dmitrović (Crvena zvezda).

Odbrana: Uroš Vitas (Rad), Vujadin Savić (Bordo), Aleksandar Miljković (Partizan), Milan Rodić (OFK Beograd), Nemanja Gudelj (NAC Breda), Marko Petković (OFK Beograd).

Igrači sredine terena: Aleksandar Ignjovski (Minehn 1860), Saša Marković (OFK Beograd), Slobodan Medojević (Vojvodina), Nikola Krčmarević (Čukarički), Vuk Mitošević (Vojvodina), Nenad Krstičić (Sampdorija), Filip Knežević (Borac Čačak), Filip Đuričić (Herenven).

Napadači: Danijel Aleksić (Grojter Firt), Nemanja Kojić (Rad), Stefan Šćepović (Briž).

Utakmica mladih reprezentacija Izraela i Srbije igra se u sredu, 9. februara na stadionu Blumfild od 16.15. Posle tog meča, od 19 sati je na programu duel seniorskih ekipa Izraela i Srbije.

Pogledajte još