Arsenal ispustio četiri gola prednosti

BEOGRAD, 5. februara 2011. (Beta) - Fudbaleri Arsenala osvojili su samo bod protiv domaćeg Njukasla (4:4) u utakmici 26. kola prvenstva Engleske, iako su posle prvog poluvremana imali četiri gola prednosti.

"Tobdžije" su povele već u prvom minutu preko Tea Volkota, a dva minuta kasnije drugi pogodak za goste postigao je Joan Djuru. Robin van Persi je sa dva gola, u 10. i 26. minutu, povisio na 4:0 i tada se činilo da "svrakama" nema spasa.

Arsenal je u 50. minutu ostao bez isključenog Abua Dijabija, a u 69. minutu DŽoi Barton je iz penala smanjio na 1:4. Leon Best je šest minuta kasnije dao drugi gol za Njukasl i najavio uzbudljivu završnicu.

Novim golom iz penala Barton je u 83. minutu doveo svoj tim na samo gol zaostatka, a veliki bod Njukaslu osigurao je Šeik Tiote dva minuta pre kraja utakmice.

Ekipa Totenhema savladala je na svom stadionu Bolton sa 2:1, a pobedonosi gol dao je hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar u 90. minutu.

Prethodno je Rafael van der Vart u šestom minutu doneo prednost Totenhemu, a tri minuta kasnije promašio je još jedan udarac sa "bele tačke". Strelac izjednačujućeg gola za Bolton bio je Danijel Staridž u 55. minutu.

Sjajnu partiju pružio je francuski internacionalac Luj Saha, koji je postigao četiri gola u pobedi Evertona protiv gostujuće Blekpula od 5:3.

Mančester siti je kod kuće savladao Bolton sa 3:0, a het trik postigao je argentinski fudbaler Karlos Tevez. Reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov odigrao je svih 90 minuta za pobednički tim.

Pogledajte još