Belgija, Rusija, Italija i Češka u polufinalu Fed kupa

BEOGRAD, 6. februara 2011. (Beta) - Teniske reprezentacije Belgije, Rusije, Italije i Češke plasirale su se u polufinale Svetske grupe Fed kupa.

Belgija je pobedila selekciju SAD sa 4:1. Po dve pobede ostvarile su Kim Klejsters i Janina Vikmajer, a u dublu su poen Amerikankama donele Vanija King i Lizel Huber.

Belgija će u polufinalu igrati protiv Češke, koja je pobedila Slovačku sa 3:2. Petra Kvitova donela je dva poena, a Lucija Safarova dodala jedan za Češku, a poene za Slovačku donele su u singlu Jana Cepelova i u dublu Magdalena Ribarikova i Cepelova.

Aktuelni šampion Italija pobedila je Australiju sa 4:1. Dve pobede ostvarila je Flavija Peneta, a jednu Frančeska Skjavone u singlu i Sara Erani i Roberta Vinči u dublu, a jedini poen Australiji donela je Jarmila Grot.

Reprezentacija Rusije pobedila je Francusku sa 3:2, iako je posle prvog dana gubila sa 0:2. Aliz Korne i Viržini Razano donele su prednost Francuskoj, ali su danas Anastazija Pavljučenkova i Svetlana Kuznjecova u singlu i Dinara Safina i Pavljučenkova u dublu preokrenule i ostvarile pobedu.

Polufinalni mečevi igraju se 16. i 17. aprila

Pogledajte još