Beli štrajk policajaca na administrativnim prelazima

VRANJE, 7. februara 2011. (Beta) - Poverenik Nezavisnog sindikata policije za Policijsku upravu Vranje Marjan Petrović rekao je u ponedeljak da je u štrajku oko 70 odsto zaposlenih u toj upravi i da zbog "belog štrajka" na administrativnim prelazima ne preporučuje odlazak na Kosovo i Metohiju.

Petrović je za agenciju Beta kazao da ni danas ne radi služba upravnih poslova, ni saobraćajna policija na području vranjske policijske uprave. Prema njegovim rečima, putne isprave i vozačke dozvole izdaju se samo u hitnim slučajevima, a na ulicama već peti dan nema saobraćajnih policajaca.

"Na administrativnim prelazima Debce i Končulj prema Kosovu i Metohiji, gde je na snazi režim 'belog štrajka' danas su malo manje gužve nego prethodnih dana jer su ljudi obavešteni da se vrši detaljna kontrola vozila, lica i prtljaga zbog čega se stvaraju kilometarske kolone, pa izbegavaju putovanje u tom pravcu", rekao je Petrović.

Dodao je da u štrajku učestvuju i albanski pripadnici multietničke policije u opštinama Bujanovac i Preševo, gde su "sindikalne grupe mešovitog sastava".

Pogledajte još