Novi poraz Klivlenda, nova pobeda Minesote

BEOGRAD, 8. februara 2011. (Beta) - Košarkaši Klivlenda izgubili su od Dalasa 99:96 i tako pretrpeli 25. uzastopni poraz, što je novi negativni rekord NBA lige.

Klivlend je pre ovog meča držao neslavni rekord po broju uzastopnih rekorda u sezoni, ali liga vodi evidenciju o uzastopnim porazima tokom dve sezone, tako da su prešli svoj negativni učinak, napravljen tokom 1982. i 1983. godine.

Ovo je Dalasu bila 11. uzastopna pobeda, što je najbolja pobednička serija ove sezone u ligi.

Minesota je u gostima pobedila Nju Orleans sa 104:92, iako je tokom meča ostala bez dvojice visokih prvotimaca. Centar i nekadašnji reprezentativac Srbije Darko Miličić morao je da napusti parket već posle četiri minuta zbog istegnuća mišića u kuku.

Krilni centar Majkl Bizli izdržao je do poslednje četvrtine, kada je povredio levu nogu, tako da je uz pomoć saigrača napustio teren. Te povrede dale su šansu crnogorskom internacionalcu Nikoli Pekoviću i Entoniju Toliveru, koji su postigli po 12 poena.

Ekipu je do pobede predvodio Kevin Lav sa 27 poena i 17 skokova, dok je najefikasniji u Nju Orleansu bio Kris Pol sa 17 poena i 13 skokova. Ovo je Hornetsima bio treći uzastopni poraz i peti u poslednjih šest mečeva.

Los Anđeles Lejkersi pobedili su u Memfisu Grizlije sa 93:84.

Šarlot je na svom terenu pobedio Boston sa 94:89 u utakmici u kojoj je dosuđeno pet tehničkih grešaka i u kojoj je isključen jedan od glavnih igrača Bobketsa Stiven Džekson.

U gostujućem timu, Rej Alan je postigoa 25 poena, a dao je i dve trojke, tako da mu sada fale samo dve da obori NBA rekord Redžija Milera od 2.560 postignutih trojki.

Pogledajte još