Uroš Ćosić: Jedva ćekam da istrčim na Marakanu

BEOGRAD, 9. februara 2011. (Beta) - Uroš Ćosić koji je ove zime došao u Crvenu zvezdu na pozajmicu iz moskovskog CSKA, rekao je da mladi fudbaleri u ekipi dobijaju veliku pomoć od starijih saigrača, posebno Ognjena Koromana.

"Stariji igrači nam mnogo pomažu i stalno nas bodre. Koroman je uvek tu za nas, često nam pridje i ukaže šta radimo dobro, a šta ne. Učimo od njih i ove pripreme su zaista veliko iskustvo za sve", rekao je za klupski sajt Ćosić, koji se sa ekipom nalazi u turskoj Antaliji.

Uroš Ćosić ima 18 godina, a Zvezdu je napustio kada mu je bilo 16. Ove zime se vratio na "Marakanu" i narednih šest meseci igraće kao pozajmljeni igrač moskovskog CSKA.

"Još ne mogu da verujem da sam se vratio da igram za Crvenu zvezdu. Ne mogu ni da opišem kakav je osećaj kada vam se ostvari želja koja vam se u jednom trenutku učinila nemogućom. Ne bih da se vraćam na pitanje zašto sam otišao, već želim da se zahvalim upravi kluba što mi je omogućila povratak", istakao je Ćosić.

On kaže i da je od velikog značaja to što trener Robert Prosinečki ne pravi razliku medju igračima kada su u pitanju njihove godine.

"Prosinečki nam daje do znanja da treba da budemo još bolji, da se još više trudimo. Poručuje nam da godine nemaju veze sa statusom u timu, već su bitni kvalitet i fizička sprema", rekao je mladi štoper.

"Ništa ne obećavam, ali došao sam na šest meseci i želim da što bolje iskoristim to vreme. Želim da osvojim neki trofej. Videćemo da li ću ostati u Zvezdi i kada istekne pozajmica, ja bih to stvarno voleo. Daću maksimum i to mi neće teško pasti. Jedva ćekam da
 istrčim na 'Marakanu', o tom momentu dugo maštam", dodao je Ćosić.

Pogledajte još