Za sredu, 9. februar 2011

BEOGRAD, 9. februara 2011. (Beta) - Beogradska štampa na naslovnim stranicama današnjih izdanja piše o hapšenju lekara Kliničkog centra Srbije, o ukidanju blanko ostavki i o suđenju Draganu Džajiću.

ALO - List se bavi estradnim temama, a između ostalog na naslovnoj strani piše i o aferi u TV Pink i kontroli zaposlenih u toj kući, zbog tvrdnji vlasnika Željka Mitrovića da ga je neko trovao - "Ognjenu pretresali auto na 'Pinku'".

BLIC - "Prodao njivu jer je morao da podmiti hirurge za operaciju", o hapšenju dvojice neurohirurga Kliničkog centra Srbije. "Samit NATO u junu u Beogradu", o skupu koji će okupiti 69 načelnika generalštabova iz sveta. O predstojećem obeležavanju Dana državnosti: "Ordenje spremno za Sretenje".

VEČERNJE NOVOSTI - "Treba nam hitan preokret" kaže u intervjuu za list poptredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić. O hapšenju dvojice neurohirurga "Mito od 3.000 evra za rez". "Džajić odbio 'dil'", o suđenju Draganu Džajiću.

DANAS - Na naslovnoj strani preneta je izjava direktorke Agencije za borbu protiv korupcije "Čak i krečenje vodi u korupciju". O zahtevima za ukidanjem blanko ostavki "EU traži da građani znaju za koga glasaju".

KURIR - Pod naslovom "Tajni posao u Izraelu", list piše da je sa srpskim fudbalerima u Tel Aviv tajno putovao i ministar trgovine i turizma Slobodan Milosavljević. "Ministar zdravlja udara na mafiju", o tome da se od Zorana Stankovića očekuje obračun s narkomafijom.

POLITIKA - "Revizor tuži četiri ministra", o prekršajnim prijavama protiv državnih funkcionera koje podnosi Državna revizorska institucija. "Radna grupa za ukidanje blanko ostavki", o sastanku šefova poslaničkih grupa povodom ukidanja blanko ostavki poslanika. O opravdanosti štrajka u prosveti: "Posao na birou čeka 8.000 nastavnika".

PRES S - "Za lekove tražili 6.000 evra", o uhapšenim neurohirurzima Kliničkog centra Srbije. "Džajić odbio i drugu ponudu za nagodbu", o suđenju bivšem predsedniku fudbalskog kluba Crvena zvezda. "Srbija se zadužuje 3.300 evra u minutu", o dugovanju države.

PRAVDA - "Ugroženo milion ljudi", o nestašici lekova za decu i srčane bolesnike. List piše i o suspenziji dvojice hirurga Kliničkog centra Srbije "Lekari osumnjičeni za uzimanje mita.

PRIVREDNI PREGLED - Povodom dolaska Misije MMF-a i početku pregovora o sedmoj reviziji finansijskog aranžmana sa Srbijom: "Novi aranžman na dve godine". "Srpsko-slovački konzorcijum gradi gasovod", o potpisivanju sporazuma vrednog 45 miliona dolara.

Pogledajte još