Bez dogovora Vlade i prosvetnih sindikata

BEOGRAD, 10. februara 2011. (Beta) - Ministar prosvete Žarko Obradović rekao je danas da je tok pregovora sa prosvetnim sindikatima u Agenciji za mirno rešavanje radnih sporova završen i da će biti nastavljen kada oni sindikati koji nisu potpisali platformu dostave svoj predlog.

"Pregovori u Agencija za mirno rešavanje sporova su danas okončani konstatacijom da će razgovori biti nastavljeni kada sindikati nezadovoljni našim predlogom dostave svoju verziju Protokola", kazao je Obradović i predstavio najnovije podatke Ministarstva o broju osnovnih i srednjih škola koje štrajkuju.

Obradović je to rekao na neformalnoj sednici Odbora za prosvetu Skupštine Srbije. Sednica nije održana jer nije bilo kvoruma zbog toga što nisu prisustvovali predstavnici vladajuće koalicije koji su sinoć zatražili odlaganje sednice zbog "moguće politizacije", uz ocenu da je sazivanje Odbora neadekvatno u trenutku socijalnog dijaloga.

Predsednik Odbora Zoran Šami izrazio je žaljenje zbog toga što, kako je rekao, "ni Vlada ni sindikati problem ne gledaju globalnije" i što su smanjena budžetska izdvajanja za prosvetu.

Pogledajte još